Volledig scherm
© Herman Stöver

Twee vuurwerkvrije zones in Veenendaal

VEENENDAAL - Veenendaal krijgt met oud en nieuw twee vuurwerkvrije zones, allebei in de wijk Dragonder. Het gaat om het park met het dierenkampje en het winkelcentrum Aller Erf.

Het winkelcentrum in de wijk had de afgelopen nieuwjaarsnacht veel last van vuurwerk en vernielingen. Zo raakten er winkelramen beschadigd en werden er verkeersborden vernield. Begin dit jaar zijn er verschillende gesprekken gevoerd met ondernemers en bewoners die meerdere keren hebben gevraagd om zo'n vuurwerkvrije zone. B en W gaan dat honoreren. Dat gebeurt ook met het Dragonderpark. Daar ligt een dierenkampje met onder andere kippen, geiten, ezels, schapen en varkens. Om die dieren te beschermen, wordt het hele park als vuurwerkvrije zone aangemerkt.

Vrijwillige zones

Volledig scherm
Winkelcentrum Aller Erf in de wijk Dragonder Noord. © Tamara Reijers

Naast de twee verplichte zones waar niet geknald mag worden, krijgen de Veenendalers ook de kans om zelf vrijwillige zones te maken waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. Het gaat dan om een straat of een hofje waar bewoners om persoonlijke redenen last hebben van het afsteken van vuurwerk. Of die angstige huisdieren hebben. De gemeente helpt wel een handje, maar bewoners moeten dit wel zelf organiseren en dat ook zelf in de gaten houden. Politie gaat er niet handhaven. Als de meeste bewoners rond een plein willen dat dit vuurwerkvrij wordt en een paar bewoners niet, dan is het de bedoeling dat ze daar in onderling overleg uitkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei