Twee weken geen trein naar Utrecht door spoorwerk

VEENENDAAL - Het treinverkeer op de lijn Nijmegen-Utrecht ligt vanaf komend weekend twee weken stil vanwege ingrijpende werkzaamheden. Reizigers tussen Utrecht CS en Ede-Wageningen of Rhenen zijn hierdoor vanaf komende zaterdag twee weken aangewezen op de bus.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail maandag.

De treinen gaan eruit om drie grote klussen op de route tussen Ede en Utrecht te kunnen klaren.

Tunnels

Een ervan is de plaatsing van twee onderdoorgangen onder het spoor bij Veenendaal. Beide tunnels komen te liggen bij de Nieuweweg-Noord en het bedrijventerrein Voorpoort. De oude spoorwegovergang bij de Nieuweweg-Noord verdwijnt, daar komt een fietstunnel.  De tunnels worden op 23 augustus geplaatst. 

ProRail vervangt in deze periode ook de overweg bij het station Driebergen-Zeist. Ook worden verschillende perrons aangepast op station Utrecht CS. 

Reizigers tussen Ede-Wageningen en Utrecht CS zijn vanaf komende zaterdag 01.20 uur tot en met zondag 26 augustus aangewezen op snel- en stopbussen. Dat geldt dus ook voor reizigers uit de regio's Arnhem en Nijmegen die naar Utrecht moeten. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei