Volledig scherm
© ANP

Uitbreiding pand H&M Veenendaal mag doorgaan

VEENENDAAL - De uitbreiding van het pand van H&M aan de Hoofdstraat in Veenendaal mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten.

De eigenaar van het nabijgelegen winkelcentrum Corridor was de rechtszaak begonnen. Die vond dat de vergunning voor de uitbreiding niet had mogen worden verleend, omdat er in Veenendaal veel winkelpanden leeg staan en er bovendien een regel is dat er geen winkelpanden van twee verdiepingen mogen zijn.

Gunstig effect
Volgens de rechter heeft de gemeente echter de mogelijkheid om van die regel af te wijken, wat ook gebeurd is. De gemeente vond dat gerechtvaardigd, omdat H&M een belangrijke trekker is en midden in het winkelgebied ligt. De gemeente verwacht dat de vergroting een gunstig effect heeft op de winkelomgeving. De rechter vond dat standpunt niet onredelijk.

Leegstand
De rechter oordeelde daarnaast dat de gemeente voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat het bouwplan niet leidt tot meer leegstand in Veenendaal. Het enkele feit dat H&M er niet voor kiest om winkelruimte in de Corridor te huren, kan in ieder geval niet tot die conclusie leiden.

Concurrentiebelangen mag de rechter in de regel ook niet meewegen in dit soort procedures.

De Vallei