Winkelen in Veenendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelen in Veenendaal. © Tamara Reijers

Uurtje eerder open en kopen op de zondag blijft taboe in Veenendaal

VEENENDAAL - De koopzondag in Veenendaal mag niet een uurtje eerder beginnen. De gemeenteraad heeft daar met een nipte meerderheid een streep door gezet. Winkeliers wilden graag om 12.00 uur open in plaats van om 13.00 uur zoals nu. ,,Jammer”, vindt Kees Buur namens de winkeliers.

De in 2017 ingevoerde koopzondag in Veenendaal mag twaalf keer per jaar worden gehouden. Bij de invoering is afgesproken dat de winkels om 13 uur open mogen. Een uur later dan gebruikelijk om de kerkdiensten in het centrum niet in de weg te zitten.

Maar helemaal gelukkig zijn de winkeliers niet met een koopzondag die van 13.00uur tot 18.00 uur loopt. Ze hebben liever de winkels open van 12.00 tot 17.00 uur.

Lokaal Veenendaal kwam - na signalen en gesprekken met winkeliers - met een voorstel om de koopzondag te vervroegen. Maar de raad zette daar dinsdag - nipt - een streep door. Naast de confessionele partijen stemden ook SP en één D66-raadslid tegen de verschuiving.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei