Volledig scherm
Waalwijk is een van de plaatsen die al een Anne Frankboom hebben. © Jan-Bert Aarts

Veenendaal krijgt een Anne Frankboom

VEENENDAAL Veenendaal krijgt een Anne Frankboom. Het is de bedoeling dat die in de eerste maanden van volgend jaar wordt geplant.

Wethouder Engbert Stroobosscher heeft dat laten weten. Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat Veenendaal werd bevrijd en de gemeente is van plan om dat met verschillende evenementen te herdenken en te vieren. 

Een van de plannen is het planten van een Anne Frankboom. Het gaat om een directe nazaat van de wereldberoemde Anne Frankboom, de kastanje van het Achterhuis die door Anne Frank in haar dagboek is beschreven. De originele boom sneuvelde in 2010 bij een storm. Er zijn in totaal meer dan driehonderd exemplaren verspreid over de hele wereld en dit aantal loopt nog op.

Plan ontstond bij bezoek rabbijn aan Veenendaal

Het plan voor een boom in Veenendaal ontstond in 2017 bij een bezoek van rabbijn Katz aan Veenendaal. Het voornemen is er nog steeds. De gemeente heeft toegezegd mee te willen werken aan dit initiatief. ,,Op dit moment kijken we naar een geschikte locatie en moment om de boom te planten", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,De verwachting is dat de boom in het plantseizoen 2020 wordt gepland. Dat is van januari tot maart.”

Waarschijnlijk komt de boom te staan bij een gedenksteen voor de Tweede Wereldoorlog aan de Duivenweide. Veenendaal is ook bezig met een plan voor zogenaamde struikelstenen op plekken waar Joodse Veenendalers woonden of leefden.

  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei