Volledig scherm
Veenendaal Inbraakmelder. © William Hoogteyling

Veenendaal leent opnieuw mobiele alarmsystemen uit

VEENENDAAL - Inwoners van Veenendaal die op vakantie gaan, kunnen ook dit jaar een gratis mobiel alarmsysteem lenen van de gemeente.

De gemeente Veenendaal stelt, net als vorig jaar in samenwerking met Schipper Security en de politie, opnieuw tientallen mobiele alarmsystemen gratis ter beschikking aan inwoners in de maanden juli en augustus. Met dit initiatief helpt de gemeente haar inwoners om hun persoonlijke eigendommen tijdens de vakantie nog beter te beveiligen.

Vorig jaar was het uitlenen volgens de initiatiefnemers een succes, zowel in de zomer- als de kerstperiode. Statistisch gezien zijn dit de perioden van het jaar waarin de meeste woninginbraken worden geregistreerd. 

Infrarood

Een mobiel alarmsysteem detecteert beweging in de woning via infrarood. Bij beweging in de woning krijgt Schipper Security een melding, waarna zij direct een surveillant naar het adres sturen. Schipper Security staat hierbij rechtstreeks in contact op met de politie. 

Meedoen?
Inwoners die in de maanden juli en augustus met vakantie gaan en gratis gebruik willen maken van dit systeem, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan veiligheid@veenendaal.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei