Volledig scherm
Cultuurcentrum Spectrum in Veenendaal. © Gemeente Veenendaal

Veenendaal legt ton bij op cultuurgebouwen

VEENENDAAL Veenendaal moet dit jaar  een bedrag van ruim  een ton toeleggen op haar cultuurgebouwen. Het grootste deel van het tekort komt op het conto van cultuurgebouw Spectrum dat tijdelijk gesloten was.

Die cijfers staan in de begrotingsoverzichten waarover de gemeenteraad zich deze maand gaat buigen. Veenendaal heeft 102.000 euro minder aan huurinkomsten binnengekregen voor haar cultuurgebouwen dan verwacht. Dat komt vooral door de gedwongen sluiting van cultuurgebouw Spectrum. Dat gebouw werd in het najaar van 2017 gesloten omdat een deel van de betonnen vloeren niet deugde.

Het gebouw ging pas in april van 2018 weer open. Voor alle gebruikers, zoals het filmhuis en de volksuniversiteit, moesten andere locaties gevonden worden. Het Filmhuis is weer terug in Spectrum, de volksuniversiteit is inmiddels samengegaan met de bibliotheek die één deur verder in de Cultuurfabriek zit.

Minder opbrengst theater 

Door doe huisvestingsperikelen moest de huuropbrengst van het gebouw met 76.000 euro naar beneden bij worden gesteld. Daarnaast liep de gemeente ook nog 26.000 euro mis bij het theater De Lampegiet. Een gedeelte van het gebouw waar voorheen de ANWB en de VVV zat, is niet verhuurd. Het (theater)gebouw is eigendom van de gemeente Veenendaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei