Volledig scherm
© ANP

Veenendaal: niet gelijk boete bij te laat betalen is mogelijk

VEENENDAAL - Niet gelijk een boete uitdelen maar eerst een aanmaning. Dat zou de gemeente Veenendaal sieren, vindt de plaatselijke ChristenUnie. Mag dat? Ja, blijkt uit navraag bij de gemeente.

De ChristenUnie vindt het eigenlijk niet van meer van deze tijd dat de gemeente meteen een boete de deur uit doet wanneer iemand te laat betaalt. De partij heeft een voorstel in de maak. ,,Een verzoek om na te gaan of we aansluiting kunnen vinden bij het normale betalingsverkeer’’, aldus Van Soest. ,,Ik denk dat de gemeente ook wel eens te laat betaalt.’’

Aanmaning

Wethouder Marco Verloop zou uit laten zoeken of dat mogelijk is. Volgens de gemeente kan het wel. Nu mag Veenendaal na het verstrijken van de uiterste betaaltermijn direct een aanmaning versturen. ‘Het openstaande bedrag van de aanslag wordt met ontvangst van deze aanmaning verhoogd met minimaal 7 euro aan kosten', aldus de woordvoerder.

Wettelijk gezien heeft de gemeente de mogelijkheid om voor de aanmaning eerst een kosteloze herinnering te versturen. ‘Maar omdat dit (nog) niet in onze beleidsregels is opgenomen, wordt dat op dit moment niet gedaan', laat de gemeente weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei