Protest tegen komst windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen komst windmolens. © William Hoogteyling

Veenendaal protesteert tegen windmolens: inwoners én gemeentebestuur trekken samen op

VEENENDAAL - Veenendaal dreigt ingesloten te worden door 240 meter hoge windmolens. Tot grote onvrede van de inwoners. Ook de gemeente wil een stokje steken voor de bouw ervan. Probleem: Veenendaal heeft niets te zeggen over het plan. Het betreffende gebied ligt net over de gemeentegrens.

3 reacties

 • Henk van Schuringa

  1 jaar geleden
  De gemeente Veenendaal is lid van de groep gemeenten die samen de Regionale Energie Strategie heeft ontwikkeld. Nu is de gemeente tegen het met andere gemeenten gemaakte eigen plan. Kennelijk kun je dus zowel voor als tegen je eigen plan zijn. Wat wil men dan wel?. Je kunt niet overal tegen zijn, zonder ergens voor te zijn. De energietransitie gaat door. Zonnepanelen op álle daken dan maar? Aardwarmte? Veenendaal heeft zichzelf klem gezet door alle eigen grond volledig vol te bouwen.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  Nu blijkt, dat zelfs Google zich niet hier wil vestigen ondanks een mega korting beloofd door de VVD zijn deze dingen werkelijk niet nodig. ze zouden totaal onrendabel zijn.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  de plaatsing van molens en van zonnewoestijnen dient met onmiddelijke ingang te worden gestopt. er hoort eerst een goed onderzoek te komen of die dingen wel echt bijdragen aan het oplossen van de milieuproblemen. daarbij hoort dit door de overheid met de burgers te besproken is er massaal weerstand dan meteen ermee stoppen. helaas laten de burgers er het zelf ook bij zitten om niet te gaan stemmen.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei