Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Veenendaal Piet Zoon. © Herman Stöver

Veenendaal sluit winkelpand jaar lang wegens drugshandel

VEENENDAAL - Burgemeester Piet Zoon van Veenendaal heeft een winkelpand aan de Zandstraat voor een jaar laten sluiten.  Er is onder meer cocaïne gevonden in het pand in zodanige hoeveelheden dat het wel om handel moet gaan.

De politie, gemeente en douane hebben al op 19 april meerdere overtredingen geconstateerd. Tijdens de controle bleek er ook sprake van belastingfraude. Zoon besloot toen onmiddellijk om de winkel minimaal tien dagen te sluiten. Nu heeft hij vanwege de ernst van de overtredingen, en omdat het vermoeden van toen nu bevestigd is, besloten dat uit te breiden tot een jaar.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan eventuele drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.  De eigenaar van het pand is per brief geïnformeerd.

Ferm

Quote

Ik kan, mag en wil dit niet tolereren

Burgemeester Piet Zoon

Zoon: ,,Met deze georganiseerde actie laten we zien dat mooie resultaten geboekt kunnen worden als alle instanties integraal samenwerken tegen criminaliteit. Tegen drugshandel willen we als overheid stevig blijven optreden. Daar horen ferme maatregelen bij, zoals het sluiten van een pand. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren. Laat dit maar een duidelijk signaal zijn naar diegene die zich bezighouden met dit soort praktijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei