Volledig scherm
Slechts één keer werd er de afgelopen jaren een lening voor het innovatiefonds uitgegeven. © Herman Stöver

Veenendaal: stop maar met innovatiefonds

VEENENDAAL - Stop maar met het innovatiefonds in Veenendaal. Dat is de boodschap hebben B en W. Het fonds voor vernieuwende projecten leeft totaal niet.

Het fonds, bedoeld om ondernemers en culturele instellingen de kans te geven een lening krijgen voor vernieuwende projecten en initiatieven, is al aan zijn derde jaar bezig. Maar in al die tijd is er slechts één lening verstrekt. Tijd om de stop er uit te trekken, adviseert het college van B en W aan de raad.

Zelf meebetalen

Vorig jaar speelde de gemeente al met het idee om er mee te stoppen. Doorgaan, vond B en W. Maar dan wel een beetje anders. Er ligt sinds 2016 vier jaar lang 125.000 euro per jaar klaar. Dat de aanvrager zelf de helft van de kosten op moet hoesten, was misschien een te grote horde. Dat werd vorig jaar veranderd in een derde van de kosten en de aanvraagprocedure werd versimpeld. Zonder resultaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei