Volledig scherm
Dylan Groenewegen gaat juichend over de finish in Veenendaal in 2015. © Herman Stover

Veenendaal-Veenendaal gaat door met een ander parcours

VEENENDAAL - De wielerkoers Veenendaal-Veenendaal kan dit jaar doorgaan. Ondanks het wegvallen van de hoofdsponsor is het de organisatie gelukt om de wielerklassieker op de agenda te krijgen. ,,Alleen wel met een aangepast parcours", aldus organisator Job van Schuppen.

Veenendaal-Veenendaal, die sinds 1985 wordt verreden, staat voor dit jaar op woensdag 21 augustus op de agenda. Maar de organisatie zag de hoofdsponsor wegvallen door een faillissement en dat leverde een flink gat op op de begroting. Van Schuppen: ,,Dat hebben we nu opgelost door de andere sponsors te benaderen, nieuwe sponsors te zoeken en het parcours aan te passen. We gaan verder met een aangepaste begroting.”

Meer rondjes in en om Veenendaal

Voor de wielrenners en publiek betekent dat meer wielerkilometers in Veenendaal en de omgeving. Van Schuppen: ,,We rijden vaker het rondje bij Veenendaal, dat scheelt in de kosten die we moeten maken voor zaken als begeleiding en afzetten van wegen.” En het scheelt ook bij de inzet van verkeersregelaars. ,,We maken een rondje in Gelderland richting Ede en Wageningen en een Utrechts rondje richting Leersum. Daarna gaan we rondjes van 30 kilometer rijden in en om Veenendaal en we doen ook Rhenen aan.”

Geen vrouwenkoers

Vorig jaar was er voor de eerste keer ook een wedstrijd bij de vrouwen tijdens Veenendaal-Veenendaal. Die gaat dit jaar niet door, maar dat heeft niet alleen te maken met het wegvallen van de hoofdsponsor. ,,Op 21 augustus zijn veel wielrensters al op andere plekken aan het rijden. We hopen in 2020 wel weer een vrouwenkoers te hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei