Volledig scherm
© DG

Veenendaal verwikkeld in felle 'glazenwassersoorlog'

VEENENDAAL - Twee glazenwasbedrijven in Veenendaal liggen met elkaar in de clinch. Ook klanten van één van de bedrijven klagen steen en been over de handelwijze van het bedrijf.

Boosdoener in de 'glazenwassersoorlog' is het bedrijf Kapadokya cleaning uit Zaandam. In een besloten Facebookgroep klagen bewoners uit Veenendaal steen en been over de handelwijze van dit bedrijf. De klacht is dat het bedrijf ongewenst de ramen wast, maar daar wel een vergoeding voor wenst. Dat is tegen het zere been van veel Veenendalers.

Onzin
'Wij hebben tweemaal gezegd dat we eerst toestemming willen geven voordat onze ramen worden gelapt. Jullie lappen de ramen en vervolgens moeten we betalen voor iets waar we geen toestemming voor hebben gegeven, dat is toch onzin', schrijft een boze Veenendaalse.

Een ander schrijft: 'Beste buurtjes, de glazenwasser was er weer maar voor de tweede keer hebben ze onze ramen gelapt zonder toestemming. Ik heb gezegd dat ik het niet zou betalen. Let goed op of je het wel wilt, want ze zorgen zo voor inkomsten zonder toestemming.'

Agressief
Bovendien blijkt het bedrijf ook op een andere manier agressief. Schoonmaakbedrijf QC werd zelfs bedreigd, zegt de bedrijfsleider. „Ik kreeg opeens een telefoontje waarin ik voor alles en nog wat werd uitgemaakt. Ik had namelijk reclame gemaakt voor mijn bedrijf en volgens die man zat ik in zijn buurt te vissen.”

Weggelachen
Aangifte van de bedreiging heeft hij niet gedaan. „Ik heb het uiteindelijk maar een beetje weggelachen. En ik weet uit andere steden dat de politie niet veel doet aan vetes tussen glazenwasbedrijven. Voorheen gebeurde dit soort dingen ook nooit in Veenendaal.”

Reactie
Kapadokya cleaning was niet bereikbaar voor een reactie, maar reageerde afgelopen weekend wel via Facebook op een aantal beschuldigingen.

'Wij zijn achter ons brood aan. Wij werken hier hard voor wij hebben ook een familie waar wij voor moeten zorgen en natuurlijk ons eigen verantwoordelijkheden. Niemand kan met iemand zijn broodgeld spelen.'

Foutjes
Het bedrijf ontkent dat er ongevraagd ramen zijn gewassen. 'Wij hebben van niemand gedwongen geld gevraagd, en wij hebben bij niemand gedwongen ramen gezeemd. En dit zullen wij ook nooit doen. Er zijn vast wel foutjes geweest, dat ontkennen wij ook niet. Iedereen kan fouten maken, wij zijn ook maar mensen.'

De Vallei