Volledig scherm
Het leegstaande pand langs de A12 bij Veenendaal waar voorheen onder meer Sara Lee was gevestigd. foto Mark van Steenbergen/DG

Veenendaal vreest voor kantoorruimte

VEENENDAAL - Veenendaal houdt vast aan de eis om nieuwe kantoren te kunnen bouwen op al bestaande bedrijfsterreinen. Dat blijkt uit een nieuwe reactie van het college van B en W in de richting van de provincie Utrecht.

Die laatste partij dreigt een provinciale beperking van het aantal nieuwe vierkante meters kantoorruimte uit te vaardigen.

Inspraakavond
Twee Veenendaalse raadsleden kwamen vorige maand terug van een inspraakavond met statenleden die benieuwd waren naar de motivatie van Veenendaal. Het meegenomen huiswerk is inmiddels door het college van B en W gemaakt.

Kantoorgebouwen
Als het kantoorverbod er komt, heeft Veenendaal vooral een probleem op bedrijventerrein Batterijen, de etalage van de stad langs de A12. 'Utrecht' wil niet dat daar al te veel kantoorgebouwen bijkomen omdat er in Veenendaal al te veel kantoorruimte leeg staat. Veenendaal vreest dat daarmee de plannen voor een ICT-campus op die plek op de tocht komen te staan.

Leegstand
De gemeente is ook al bezig om kantoorruimte om te zetten in woningen, zoals onder andere met gebouw Carrefour (de voormalige bibliotheek) gebeurt. Maar dat is lastig op de bedrijventerreinen. Het probleem volgens B en W is dat er buiten het stedelijk gebied nieuwe kantoren worden gebouwd, die weer voor leegstand zorgen op bestaande terreinen in stedelijke gebieden, zoals bedrijventerrein Batterijen. Die ontwikkeling moet gestopt worden in plaats van bestaande terreinen te beperken in de groei, aldus het college.

De Vallei