Stroomdraden boven Veenendaal.
Volledig scherm
Stroomdraden boven Veenendaal. © Herman Stover

Veenendaal wil nu wel de knip trekken voor hoogspanningslijnen ondergronds

VEENENDAAL - Het heeft even geduurd maar Veenendaal wil nu toch geld gaan uittrekken voor het ondergronds brengen van de stroomkabels over Veenendaal. Wethouder Engbert Stroobosscher komt met een voorstel om de benodigde 5,7 miljoen euro te halen uit de precariobelastingen. 

3 reacties

 • Henksch

  2 jaar geleden
  Als de gemeente Veenendaal zich zorgen maakt over de gezondheid van de inwoners dan moet het geld nuttig besteed worden. Aan dat doel dat de grootste gezondheidswinst oplevert. En niet voor een doelredenering die op basis van steeds wisselende argumenten steeds leidt tot het zelfde gewenst doel: leidingen onder de grond. Er is nog nooit bewezen dat hoogspanningslijnen gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Wie meent dat dat wel zo is, kan mij bellen. Dan kom ik morgen uw magnetron, TV, radio etc ophalen. En uw smartphone.
 • Fred

  2 jaar geleden
  Mensen in Veenendalal mogen notie nemen van het zinsdeel "de benodigde 5,7 miljoen euro te halen uit de precariobelastingen". Want niemand kan de voor precariobelastingen aangeslagen bedrijven weerhouden dit om te slaan op hun afnemers in die gemeente. Vitens is een prima voorbeeld die het daarvoor op te hoesten bedrag prima weet te compenseren.
 • C.C. Boers

  2 jaar geleden
  De stelling "omdat ze de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen." is niet bewezen, en daarmee incorrect. Wat hier als feit geponeerd wordt, is een weergave van een gevoel. Juiste bewoording is dan ook "omdat ze VERMEENDE gezondheidsrisico’s met zich meebrengen." Desalniettemin zijn nu de kosten enigszins te overzien (nog steedsveel te hoog voor wat men er mee hoopt te bereiken), dus laat het nu maar gebeuren, dan is Veenendaal eindelijk één hoofdpijndossier kwijt.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei