Maandag was het weer nog perfect voor de lopers van de avondvierdaagse in Veenendaal.
Volledig scherm
Maandag was het weer nog perfect voor de lopers van de avondvierdaagse in Veenendaal. © Herman Stöver

Veenendaal zet streep door tweede etappe avondvierdaagse, Rhenen schrapt de 10 kilometer

updateVEENENDAAL - De organisatie van de Veenendaalse avondvierdaagse heeft besloten om de tweede etappe deze dinsdagavond af te blazen. Ook Bennekom gaat vanavond niet door. In Rhenen wordt wel de 5 kilometer gelopen, de 10 kilometer gaat niet door.

Nu het KNMI voor vandaag code geel heeft afgegeven vanwege onweersbuien met zware windstoten en hagel, is het voor veel organisaties de vraag of het wel veilig is avondvierdaagse te laten lopen met alle mogelijke risico’s van dien. In Veenendaal zijn maandag meer dan 5500 wandelaars op pad gegaan, in Rhenen lopen honderden deelnemers  een route van 5 of 10 kilometer. 

Veenendaal heeft besloten om vanavond voor de zekerheid de loop niet door te laten gaan. Ook Bennekom heeft inmiddels een streep door de tweede etappe gezet.

In Rhenen gaat de 10 kilometer niet door. Vanaf 21.00 uur zou het onweer Rhenen op z’n vroegst kunnen bereiken, aldus de organisatie. ‘Daarom wordt de 10 kilometer  vanavond niet gelopen', aldus de organisatie op de site.

De 10-kilometerlopers lopen vanavond in Rhenen de 5 kilometer route. De start is voor iedereen tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf Het Gastland. Mochten er mensen toch liever niet willen lopen, is dat geen probleem. Deze kunnen bij het Gastland de nodige stempels komen halen. Dat mag vanavond maar ook morgenavond bij de start.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei