Wim en Kirsten Beudeker.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim en Kirsten Beudeker. © Herman Stöver

Veenendaals stel te laat met aanvraag bouwvergunning: ‘We zijn niet goed geïnformeerd’

VEENENDAAL - Wim en Kirsten Beudeker uit Veenendaal waren na tien jaar wachten drie weken te laat met het aanvragen van een vergunning voor hun verbouwing. Ze hopen op een uitzondering: ,,We zijn niet goed geïnformeerd door de gemeente.’’

Het is hartje zomer als Wim Beudeker de sloopwerkzaamheden in zijn huis moet onderbreken. Hij wil net zijn kozijnen eruit halen als hij op zijn telefoon een e-mail van de gemeente krijgt: zijn vergunningsaanvraag voor een uitbouw wordt aangehouden. 

Binnenkort komt er een nieuw bestemmingsplan. Volgens dat plan mag hij zijn huis aan de Vendelseweg uitbouwen tot maar tien meter, in plaats van de vermelde twaalf meter in het huidige plan. 

Dat hadden Wim en zijn vrouw Kirsten gemist. Het is een flinke tegenvaller.

Al tien jaar kijken ze uit naar de verbouwing van hun woning. Door financiële tegenspoed kwam het er niet van. Zo kregen ze te maken met diefstal en ziekte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei