Veenendaalse (38) krijgt celstraf voor stalken ex-man

VEENENDAAL - Een 38-jarige vrouw uit Veenendaal is woensdag door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 113 dagen voorwaardelijk, voor het stalken van een ex-partner. De vrouw heeft het onvoorwaardelijke deel al in voorarrest uitgezeten en hoeft dus niet meer de cel in.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank acht bewezen dat Veenendaalse vorig jaar mei en juni tegen zijn wens contact bleef met zoeken met haar ex-partner.

Ze belde hem, al dan niet anoniem, op en stuurde tekstberichten waarin ze onder meer schreef dat hun kind gevaar liep. Ook vroeg ze naar hem op zijn werk en in een voetbalkantine, en gaf ze bij diens zus een brief voor hem af.

Onder toezicht gesteld

Als bijzondere voorwaarden bij het voorwaardelijke strafdeel kreeg de vrouw onder meer reclasseringstoezicht opgelegd en moet ze meewerken aan begeleiding door Veilig Thuis/SAVE met betrekking tot hun gezamenlijke kind.

Ook mag ze alleen via Veilig Thuis contact hebben met haar ex-partner en mag ze niet bij zijn woning komen.

Vrouw ontkent

Volledig scherm
stalker stalking illustratie fabiënne de lange

De Veenendaalse ontkende de beschuldigingen tijdens de rechtszaak. Volgens de vrouw en haar advocate had de man nooit laten weten dat hij geen contact meer wilde en was de aangifte een nieuwe poging om haar bij hun kind weg te houden, nadat hij al onder valse voorwendselen eenzijdig de omgangsregeling zou hebben stopgezet. Ze wilde daar met hem over praten, aldus de Veenendaalse.

Ze ontkende dat ze achter de anonieme telefoontjes zat. De rechtbank zag echter geen reden om aan de betrouwbaarheid van de verklaringen van de man en de getuigen te twijfelen.

De Vallei