Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Veenendaalse drugsdealer moet verplicht bij zijn moeder wonen

VEENENDAAL/RHENEN – De 23-jarige Mohammed Ben A. uit Veenendaal is dinsdag door de rechtbank in Utrecht na 8 maanden voorarrest voorlopig vrijgelaten. Ben A. moet zich donderdag in het huis van zijn moeder in Veenendaal melden.

De Veenendaler moet daar verplicht wonen. De rechtbank liet hem vrij omdat de uiteindelijke straf voor de zwakbegaafde A. lager uit zou kunnen vallen dan het voorarrest.

De verdachte werd op 3 december in Veenendaal aangehouden. Hij zou aan de Dahliastraat een hele familie met de dood hebben bedreigd. ,,Ik ga jullie allemaal vermoorden”, zou hij hebben gezegd. De verdachte had meer op zijn kerfstok.

Hij zou anderhalf jaar lang in Rhenen en Veenendaal cocaïne en heroïne hebben verkocht. De rechtbank bepaalde op een eerdere zitting dat A. met de reclassering zou moeten praten. Dat gesprek was mislukt. Het advies van de reclassering was negatief.

Verdachte begrijpt veel dingen niet

Advocaat Anis Boumanjal vroeg toch om vrijlating. Volgens de advocaat liep het contact met hulpverlening mis omdat de verdachte veel dingen niet begrijpt. 

De advocaat benadrukte dat hulpverlening erg moeilijk wordt als A. nog veel langer in de cel zou zitten. Als de verdachte zijn straf al heeft uitgezeten, kan er geen verplichte hulpverlening meer worden opgelegd.

Bij zijn moeder wonen

Het OM had grote moeite met vrijlating. De officier vroeg om een aantal strikte voorwaarden. De rechtbank nam dat over en bepaalde dat A. bij zijn moeder in Veenendaal moet gaan wonen. Hij moet zich ook melden bij de reclassering.

Daarnaast kreeg hij een contactverbod met alle 15 slachtoffers en getuigen in deze zaak. Bovendien moet hij naar iedere zitting in de rechtbank komen.

En de volgende zitting is op 26 september.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei