Het Ichthus College in Veenendaal op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Ichthus College in Veenendaal op archiefbeeld. © Ichthus College Veenendaal

Veenendaalse school zucht onder corona: ruim driehonderd leerlingen ziek thuis

VEENENDAAL - Het Ichthus College in Veenendaal kampt met een golf aan coronabesmettingen. Liefst 325 leerlingen van de christelijke middelbare school zitten thuis. ,,Een kleine driehonderd zijn er echt ziek”, zegt rector Jaap van Dam. ,,De rest zit in quarantaine in verband met besmette huisgenoten. Ook zijn er acht medewerkers en docenten besmet.”

10 reacties

 • Edwin Hinloopen

  2 maanden geleden
  Het sluiten van scholen heeft ongetwijfeld een positieve invloed op het terugdringen van het aantal besmettingen. Maar dat geldt ook voor het sluiten van andere gelegenheden waar veel mensen met elkaar in contact komen. Van alle schade die corona en de daarbij behorende beperkende maatregelen teweeg heeft gebracht vind ik de mentale schade aan jongeren verreweg de ernstigste. Dus: wat er ook gebeurt, scholen en universiteiten moeten open blijven.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Gerry Rutten, de WHO verwacht voor maart in Europa nog 500.000 doden door Covid,wat is daar positief aan?
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Maar de scholen zijn het probleem niet, toch, regering? Geen potentiële besmettingshaarden, kinderen worden niet zo ziek? Dat ze (groot)ouders hebben, vergeten we daarbij graag. En dit is op de bible belt, dus grote kans dat velen niet gevaccineerd zijn en de zorg en begrafenisondernemers straks weer te veel te doen hebben. Goed bezig!
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Positief Corona nieuws verspreiden is ten strengste verboden. Ook geen realistisch nieuws, Diederik Gommers had een paar rake opmerkingen afgelopen dagen, maar daar hoor of lees je maar weinig van.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Dat krijg je ervan als je in 2000 jaar oude herderssagas gelooft en niet in moderne wetenschap.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei