Doormalige PHV-fabriek aan de Vijgendam, hier komt een nieuwe straat te liggen met als naam de Paul Heijhof.
Volledig scherm
Doormalige PHV-fabriek aan de Vijgendam, hier komt een nieuwe straat te liggen met als naam de Paul Heijhof. © Herman Stöver

Veenendaalse schrijver Rik Valkenburg op reservelijst voor een straatnaam, Paul Heij krijgt een ‘hof’

VEENENDAAL - Rik Valkenburg moet nog even wachten voordat er een straat naar hem genoemd gaat worden in Veenendaal. Het voor hem geplande straatje in het centrum van de stad is komen te vervallen. 

Valkenburg (1923-1994) was een Nederlands schrijver uit protestants-christelijke hoek. Diverse van zijn boeken speelden zich af in Veenendaal. In het bouwproject Brouwerspoort in het centrum van Veenendaal zou er ook een straatje naar hem vernoemd worden.

Straat vervallen, straatnaam vervallen

Dat straatje stond gepland op de plaats van het gebouw Tissu waar onder andere de Hoogvliet en de Action zitten. Dat zouden eigenlijk twee bouwblokken worden met een Rik Valkenburgstraat ertussen maar uiteindelijk is er één groot winkel- en wooncomplex gebouwd.

Er is nog steeds een kans dat Rik Valkenburg een straat krijgt in Veenendaal. Het college van B en W heeft besloten om Valkenburg op de reservelijst van straatnamen te zetten.

Een hof voor Heij

De straatnamencommissie heeft onlangs drie andere voorstellen voor straatnamen gedaan. Op de plek waar de voormalige PHV-fabriek staat, verschijnt de Paul Heijhof. Het fabrieksterrein wordt omgebouwd tot appartementen. PHV was een afkorting van Paul Heij Veenendaal (PHV) in in de fabriek werd tricot - geweven stof - gemaakt.

De vorig jaar overleden  Prins Christina krijgt in Veenendaal een plantsoen naar zich genoemd. Die komt te liggen aan het Pampagras, waar het verzorgingscomplex Boveneind volledig verbouwd gaat worden. De straatnamencommissie heeft voor Christina gekozen omdat er vlakbij de Prins Bernhardlaan ligt. Het plan is ook gelegen in nabijheid van de Kon. Maximasingel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei