,,Tegenwoordig word je met een briefje van 500 euro al gezien als een terrorist of een crimineel", aldus een van witwassen verdachte zakenman.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Tegenwoordig word je met een briefje van 500 euro al gezien als een terrorist of een crimineel", aldus een van witwassen verdachte zakenman. © EPA

Veenendaalse verdachte ‘ligt niet wakker van 90.000 euro’

DEN BOSCH - Na een anonieme melding over een hennepkwekerij viel de politie in september 2017 binnen in een woning aan de Sluisweg in Den Bosch. In de potkachel en in een koelcel vonden agenten bijna 190.000 euro. Een loepzuiver staaltje witwassen, vindt justitie. Een 51-jarige Bosschenaar en een 63-jarige in Spanje wonende Veenendaler moeten er de cel voor in, aldus het het Openbaar Ministerie. 

De twee mannen stonden maandagmiddag terecht in de Bossche rechtbank. Tegenover de politie vertelden ze dat de zakenman uit Veenendaal de Bosschenaar had gevraagd of hij het geld -bestaande uit biljetten van 500 euro - wilde wisselen tegen kleinere coupures.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei