Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Veenendaalse voetbalclubs vol vragen na massale vechtpartij

VEENENDAAL - Voor voetbalverenigingen DOVO en GVVV is er nog weinig duidelijk over de enorme vechtpartij, die zaterdagavond ontstond op hun gezamenlijke sportpark Panhuis in Veenendaal.

Iets voor zevenen raakten supportersgroepen van de twee rivaliserende voetbalclubs slaags met elkaar. Daarbij vielen rake klappen en raakten meerdere personen gewond. De politie moest ingrijpen met maar liefst tien wagens.

Hoofdwond

Johan Blad, bestuurslid van derdedivisionist DOVO, zag vanuit zijn huis politiewagens het sportpark op rijden. ,,Ik ben gaan kijken en hoorde dat er jongens onder elkaar hebben lopen duwen, trekken en roepen. Er was één jongen gevallen. Hij had een hoofdwond en is ter plekke behandeld door een ambulance.’’ 

Of het supporters van DOVO of GVVV betrof, kon het bestuurslid niet zien. ,,Nee, daar ben ik niet achter gekomen.’’

Daders kwamen uit kantines

Ook GVVV tast nog in het duister over de precieze toedracht van de vechtpartij. „Die is mij ook nog niet bekend’’, vertelt Erwin Gerritsen, voormalig hoofd beveiliging en tegenwoordig secretaris bij GVVV.  

,,Wat ik begrepen heb, is dat er onenigheid is geweest tussen een paar supporters van DOVO en GVVV bij het verlaten van hun clubhuizen. Vervolgens hebben zich meer personen met het opstootje bemoeid en is de zaak geëscaleerd.’’

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei