Jannica van Barneveld uit Veenendaal heeft dringend een donorlever nodig
Volledig scherm
Jannica van Barneveld uit Veenendaal heeft dringend een donorlever nodig © foto: Facebook/Gor Khatchikyan

Veenendaalse zangeres na levertransplantatie: 'Wat een wonder dat ik nog leef!'

EDE - Jannica van Barneveld (29) uit Veenendaal verblijft nog altijd in het ziekenhuis na een succesvolle levertransplantatie. Hoewel ze inmiddels wel weer kan lopen, heeft ze nog een lange weg te gaan. 

Op haar Instagram-account heeft de zangeres voor het eerst weer van zich laten horen nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Ze noemt het een wonder dat ze nog leeft. 

Van Barneveld was in april in korte tijd ernstig ziek geworden door een auto-immuunziekte en moest daarom acuut een nieuwe lever hebben. Na enige tijd volgde op Facebook een oproep van zanger Rogier Pelgrim die regelmatig samen met Van Barneveld op het podium staat. Hij deed namens vrienden en familie een oproep aan naasten van uitzichtloze patiënten op de intensive care een lever te doneren. De oproep volgde na een Facebookbericht van ic-arts Gor Khatchikyan uit Utrecht en werd veel gedeeld en overgenomen in de media.

Dankbaar

Van Barneveld geeft aan zeer dankbaar te zijn voor de steun die ze heeft gekregen. 'Ik had nooit gedacht dat het gewone leven zo ontzettend waardevol is.' Ze geeft aan vanwege een ontsteking met koorts nog in het ziekenhuis te moeten blijven. 'Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik kom er uit!'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei