Volledig scherm
- © ANP

Veenendaler moet woning van rechter ontruimen

VEENENDAAL -  Een licht verstandelijk beperkte Veenendaler moet binnen twee weken zijn huurwoning aan het Zuiderkruis ontruimen en verlaten. Dat heeft de Utrechtse voorzieningenrechter beslist in een kort geding dat verhuurder Patrimonium Woonservice had aangespannen.

Aanleiding voor het kort geding was de vondst eind maart van een hennepdroogtent met ruim vijf kilogram hennep in een slaapkamer van de woning.

De tent zou daar door zijn 19-jarige zoon zonder zijn medeweten zijn neergezet, maar de Veenendaler erkende dat hij het uiteindelijk wel gedoogde. Door zijn psychische gesteldheid zou hij niet tegen zijn zoon zijn opgewassen.

Een dreigende noodsituatie 

Zijn raadsman waarschuwde dat bij een uithuiszetting ‘een noodsituatie’ dreigde te ontstaan door het wegvallen van de begeleiding die de Veenendaler voor zijn medische en sociale beperkingen krijgt.

Maar dat was volgens de rechter niet onderbouwd met een verklaring van zijn begeleider of behandelaar. Ook berustte de stelling van de man dat hij door zijn zoon ‘als katvanger’ was misbruikt alleen op zijn eigen verklaring, aldus de rechter.

Wel krijgt de Veenendaler van de rechter iets langer de tijd om zijn woning te ontruimen. Patrimonium eiste dat hij binnen een week zou vertrekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei