De Rondweg-Oost in Veenendaal bij de rotonde waar het verkeer steeds vaker vastloopt. Op de achtergrond woningen in de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rondweg-Oost in Veenendaal bij de rotonde waar het verkeer steeds vaker vastloopt. Op de achtergrond woningen in de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. © William Hoogteyling

Verbreding of niet: filegevoelige Rondweg-Oost krijgt in 2026 extra ontsluitingsweg

VEENENDAAL - De files op de Rondweg-Oost bij Veenendaal gaan voorlopig niet verdwijnen. Maar op zijn vroegst in 2026 komt er verlichting voor de automobilist. Dan krijgt de rondweg - wat er ook gebeurt - een extra ontsluitingsweg naar de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. 

4 reacties

 • Flip Swix

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet hoe dit kan worden gepresenteerd als een 'oplossing'. De ontsluitingsweg komt ter plaatse van groenpoort, staat al ingetekend op http://www.ruimtelijkeplannen.nl Hiermee heeft de bestaande wijk 0 profijt van deze ontsluitingsweg. Er is een enorm probleem gecreëerd, mede doordat het winkelcentrum van de wijk aan het einde van de verkeersstructuur is gelegen. De oplossing zit hem er in als het winkelcentrum direct vanaf de Rondweg Oost ontsloten kan worden. Dit kan nog ten noorden ervan.
 • Johan Kentie

  2 maanden geleden
  Goh, dit is enorm goed nieuws. Echter het is al jaren bekend dat er voor de wijk Groenpoort een nieuwe ontsluitingsweg gaat komen. Ook zul je vanuit de wijken Veenderij en Buurtstede alleen via Rondweg-Oost naar de wijk Groenpoort kunnen rijden. Dit geldt omgekeerd ook.
 • Henk van Schuringa

  2 maanden geleden
  "Straks moet het fileleed allemaal voorbij zijn, wanneer de Rondweg-Oost verbreed is van twee naar vier rijstroken." Meer asfalt leidt tot meer auto's. Meer auto's leidt tot meer asfalt. Het fileleed zal straks "tijdelijk" voorbij zijn. Tijdelijk tot het moment dat de extra wegcapaciteit volledig benut zal zijn door extra verkeer. Voor die tijd zal het bij de volgende flessenhals al stil komen te staan: na de rotonde waar de Rondweg-Oost en de Rondweg-West samenkomen richting Rhenen.
 • Cees van Doodeweerd

  2 maanden geleden
  Wel frappant, wij als actiegroep en klankbordgroep hebben na uitvoerig onderzoek in 2017/2018 het voorstel gedaan om bij Veenendaal Oost de huidige rotonde te vervangen door een turbo rotonde en zo op korte termijn een gedeelte van de problemen op te lossen. Zowel de gemeente Veenendaal als de provincie Utrecht veegden deze plannen direct van de tafel, hun dure onderzoeksbureau Sweco had nl een andere mening. Blijkbaar worden de adviezen van de klankbordgroep en actiegroepen nu wel gehoord.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei