Een impressie van het nieuwe plein van de Corridor, in het midden de roltrappen naar de parkeergarage.
Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe plein van de Corridor, in het midden de roltrappen naar de parkeergarage. © ARC Real Estate

Verhuizing sportzaak is aftrap grote verbouwing van winkelpassage Corridor in Veenendaal

VEENENDAAL - Winkelpassage Corridor in Veenendaal ondergaat volgend jaar een grote verbouwing. Davelaar Sport is de eerste die gaat vertrekken uit een reeks winkels die gesloopt gaat worden. De sportzaak keert eind 2021 ook weer terug in het nieuwe deel van de Corridor.  

De belangrijkste winkelpassage van het Veenendaalse stadscentrum krijgt na een verbouwing een nieuw overdekt plein met een foodcourt en er komt een nieuwe entree naar het winkelgebied van de Brouwersgracht. Daarvoor moeten wel een aantal winkels - tijdelijk - wijken voor de verbouwing die gepland staat in 2021. 

Sportzaak is de eerste huurder in nieuw Corridor-gedeelte

De zaak van Jan Davelaar - die al 47 jaar in Veenendaal zit - is de eerste die vertrekt én weer terugkeert. Dinsdag ondertekende hij met Arie den Hartog van ARC Real Estate Partners (eigenaar van de Corridor) een overeenkomst om in het nieuwe deel terug te keren. Dat gebeurt verderop in de Corridor in de buurt van waar de BCC zit.

De sportzaak wordt minimaal 500 vierkante meter, aldus Davelaar. ,,Het wordt een grotere zaak, een sportexperience center. Vanwege de verbouwing gaan we eind maart dicht en verhuizen we tijdelijk naar de Passage 50.” 

Anderhalf jaar op andere plek in de passage

Dat is de plek naast de Albert Heijn waar nu nog de Etos zit, de Etos verhuist weer naar een ander onderkomen. Davelaar: ,,We openen daar op 4 april de deuren. Daar blijven we dan zo'n anderhalf jaar tijdens de verbouwingen.”

De sportzaak is de eerste die een overeenkomst heeft afgesloten met de eigenaar van het winkelcentrum. Er zijn nog meerdere zaken waarmee gesproken wordt omdat zij ook in het blok zitten dat verbouwd gaat worden. 

De bouw van de 30.000 vierkante meter grote Corridor is begonnen in de jaren 70. De afgelopen jaren kampte de Corridor met relatief veel leegstand. ARC Real Estate Partners, sinds 2018 de nieuwe eigenaar, maakte vorig jaar de plannen bekend om de Corridor nieuw leven in te blazen.

Arie Den Hartog (ARC Real Estate Partners), Pascale Davelaar en Jan Davelaar (Davelaar Sport) vieren de overeenkomst, de sportzaak is de eerste die vertrekt om plek te maken voor de verbouwing.
Volledig scherm
Arie Den Hartog (ARC Real Estate Partners), Pascale Davelaar en Jan Davelaar (Davelaar Sport) vieren de overeenkomst, de sportzaak is de eerste die vertrekt om plek te maken voor de verbouwing. © CBRE

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei