Volledig scherm
© PR

Vijfde editie Veenendaal FILMT!: Wie gaat met de Veense Oscar naar huis?

VEENENDAAL - De vijfde editie van Veenendaal FILMT!  is in aantocht. Deelnemers krijgen de kans een korte film te maken en die te vertonen op een groot scherm.  Thema is dit jaar ‘Feest!’. 

Initiatiefneemster Sanne Heymann werd geïnspireerd door het jaarlijkse Nijmeegse korte filmfestival Go Short. Wie mee wil doen hoeft geen professioneel filmmaker te zijn. De bedoeling is volgens Heymann juist dat iedereen in Veenendaal die het leuk vindt om iets met film te doen, kan meedoen. 

Een dure camera is daarvoor niet nodig. ,,Juist jongeren filmen tegenwoordig veel met hun mobieltje”, zegt Heymann. ,,Het zou leuk zijn als ze door dit festival uitgedaagd worden hier meer mee te doen.”

Maximaal 10 minuten 

Belangrijke regel is dat de films niet langer dan 10 minuten mogen duren, én ze speciaal voor het festival gemaakt zijn. Speelfilms, documentaires, videoclips of animaties zijn welkom, liefst geïnspireerd door het thema van deze editie: ‘Feest!’

Inschrijven voor Veenendaal FILMT! kan tot en met 27 december, films inzenden tot en met 24 januari. De makers worden onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën: Tot en met 21 jaar en 22 jaar en ouder. 
In de filmzaal van Spectrum is vrijdag 14 februari het Veense Filmgala, waar alle films op groot doek worden vertoond. Dan kiest de jury degene uit die de Veense Oscar mee naar huis mag nemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei