Volledig scherm
Voetbalclub De Merino's wil een vakantiehuis verloten om de opknap van het sportpark te betalen. © Foto Raphael Drent

Voetbalclub die bungalow wil verloten moet nog heel wat loten slijten

VEENENDAAL - Het wordt spannend. Nog een maand en dan sluit de verloting van een vakantiewoning bij de Veenendaalse voetbalclub De Merino's. Maar er zijn nog aardig wat loten te gaan.

Voetbalclub De Merino's uit Veenendaal was toe aan een nieuw dak van de kantine en een nieuw businesshome. Met de verloting van een vakantiewoning hoopt de club daar extra geld voor te verzamelen. 

Penningmeester Cees Hootsen: ,,Dat kunnen we laten bouwen en in 30 jaar de rekening betalen. Maar dan gaat er elk jaar rente en aflossing naar de bank en niet naar de club. Als de verloting lukt, is alles betaald en blijft er wellicht nog wat over voor verbetering van kleedkamers of tribune.’’

Sluitingsdatum

Er is 150.000 euro nodig. Daarvoor heeft de club 6.080 loten in de aanbieding voor 98 euro per lot. De club droomt van een netto opbrengst van 350.000 euro. ,,Maar er zijn nog heel wat loten te gaan’’, aldus Hootsen. ,,We zijn een aardig eind op weg maar we hebben minimaal 4.864 loten nodig.’’ Je zou zeggen, stel de sluitingsdatum van de verloting dan enkele weken uit. ,,Maar dat mag niet’’, aldus Hootsen. ,,Je moet aan allerlei strenge eisen voldoen voor zo'n verloting van de kansspelautoriteit.’’

De Thijmse Berg

De te winnen vakantiewoning wordt gebouwd op De Thijmse Berg in Rhenen. Het gaat om een zespersoons vakantiewoning met drie slaapkamers op een kavel van ruim 14 bij 21 meter. Loten kopen kan nog tot en met 13 juli en zijn verkrijgbaar via onzeverloting.nl. Op 14 juli zal burgemeester Piet Zoon van Veenendaal uit alleen de verkochte loten de winnende nummers trekken.

En wat als het niet lukt? ,,Dan wordt het vakantiehuis niet gebouwd en krijgen de mensen hun geld terug. Ook zonder de verloting kunnen we onze verbouwingen betalen, maar het zou jammer zijn. Als club zou het mooi zijn wanneer we het geld in de sport kunnen stoppen’’, aldus Hootsen die met de club hard aan het werk is om de benodigde loten te slijten.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei