Volledig scherm
Sloop van de Veenendaalhal. © Herman Stover

Vogels niet gewenst op eerste dierenshow Veenendaalhal

VEENENDAAL - Een bittere pil voor de nieuwe Veenendaalhal. De drie dagen durende kleindierenbeurs die tijdens de heropening van de hal wordt gehouden, moet het doen zonder (sier)vogels en kippen.

De reden: de ophokplicht voor pluimvee die vanwege de vogelgriep is ingesteld.

Nieuwe locatie
Na drie maanden timmeren en verspijkeren is de nieuwe Veenendaalhal donderdag klaar voor de heropening. Dit betekent voor stichting Veenendaalhal een doorstart in de nieuwe locatie; het voormalige Setter House aan de Nijverheidslaan. De oude Veenendaalhal ging namelijk in oktober tegen de vlakte.

Afblazen
Maar de drie dagen durende beurs waar naast konijnen, cavia's en Vlaamse reuzen rond de zeshonderd vogels zouden komen, moet het doen zonder de vogels en pluimvee. Dat meldde een teleurgestelde voorzitter Geurt Roseboom dinsdagavond.

„We zijn geïnformeerd door de landelijke vereniging kleindierliefhebbers dat er een landelijk tentoonstellingsverbod is afgevaardigd. We wilden eerst de show helemaal afblazen, maar hebben besloten om toch door te gaan. Maar dan alleen met de konijnen en cavia's, dat mag wel. Het is niet de eerste keer, het is ons in 2014 ook al overkomen."

De Vallei