Volledig scherm
PREMIUM
Amanda Rebergen (33) en Patrick de Langen (36) trouwen vandaag in het gemeentehuis in Veenendaal. © Herman Stöver

Volgend jaar kun je goedkoper trouwen in Veenendaal

VEENENDAAL - Vanaf 1 januari is het mogelijk om eenvoudig te trouwen in Veenendaal. Dat wordt goedkoper en korter dan een uitgebreide ceremonie en bevat tegelijk meer sjeu dan het gratis zetten van handtekeningen aan de balie. Daarmee wil de gemeente de oplopende wachtrijen voor het gratis trouwen tegengaan. De wachttijd hiervoor is nu zes maanden.

De verkorte ceremonie duurt ongeveer een kwartier. Anders dan bij het gratis trouwen is dat hier wel een ambtenaar van de burgerlijke stand bij betrokken is. ,,Het is een tussenvariant’’, vertelt een woordvoerder. ,,Het is niet kil en koel, maar ook geen uitgebreide ceremonie met een lange speech. Het wordt een marginale versie.’’ 

De gemeente hoopt dat veel stellen de eenvoudige ceremonie verkiezen boven gratis trouwen. Omdat het korter is dan een reguliere ceremonie, kan de gemeente meer van dit soort ceremonies op een dag uitvoeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei