Een voorbeeld van een mini-kerncentrale.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een mini-kerncentrale. © Rolls Royce

VVD-fracties in de Vallei pleiten voor kernenergie naast ‘wind en zon’

VEENENDAAL - Waar haalt de Gelderse Vallei straks zijn duurzame energie vandaan? Als het aan de plaatselijke VVD-fracties ligt niet alleen uit wind en zonne-energie, maar ook uit kernenergie. Ze gaan daarvoor moties indienen in de FoodValley gemeenten, waaronder Veenendaal, Ede en Wageningen.

13 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Kerncentrales daar mag je bij D66, GroenLinks, PvdA en bij de publieke omroep NPO niet over praten.Biocentrales kosten veel geld, weinig rendement en milieu onvriendelijk.Windmolens en zonnepanelen bestaan al 25 jaar... ze zijn verouderd - dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren, dan moeten we al die oude windmolens en zonnepanelen weer afbreken.
 • Arie

  3 jaar geleden
  Meestal worden berichten over kernenergie door de linksmensen vakkundig uit alle praatprogramma's, bladen en kranten gehouden.Het is dé manier om schoon energie te produceren. Weg met die stinkende biocentrales!
 • Roy

  3 jaar geleden
  En dat terwijl jij altijd met goede oplossingen en vooral haarscherpe, genuanceerde analyses komt. Inderdaad heel vreemd dat die niet altijd geplaatst worden. Hadden we maar meer mensen zoals jij, dan leefden we in een wereld zonder oorlog, honger en was er ook geen milieuvervuiling.
 • Geen

  3 jaar geleden
  Zo centrale is juist heel goed voor het milieu. Alleen weten heelveel mensen dat niet. 
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Zelfs deze krant werkt daar aan mee, als ik in een energie-artikel uit Nijmegen voorstel om kernreactoren te bouwen wordt het niet eens geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal