Volledig scherm
PREMIUM
Fuze Outdoor © Herman Stöver

Waar is nou dat Veenendaalse feestje?

blogFeestjes. Ze zijn er niet zo veel in Veenendaal. Niet dat ik er persoonlijk mee zit. Ik ben niet zo van het stappen, de kroegen, de herrie, het dronkemansgelal. 

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Jaap Rademaker © Raphael Drent
Quote

Geluids­over­last is een relatief begrip. Fuze is één keer in het jaar. De kerkklok­ken vallen me elke zondag lastig

Nee, niet omdat je het risico loopt in een kogelregen te belanden op de Markt. In Veenendaal doen ze dat keurig na sluitingstijd als er niemand is.

Het zal wel de leeftijd zijn. Festivals? Plekken waar je niet eens water mee naar binnen mag nemen. Kun je in ieder geval wel de rij voor een ruikend urinoir uitsparen. Vergeefs zoeken naar een lekkere leunstoel op een terrein met louter staanplaatsen. Yep, ik ben officieel een oude man.

Feestjes in Veenendaal, waar het laatste poppodium jaren geleden de deuren sloot? Dan kom je al snel terecht bij Fuze Outdoor. Ik woon dicht in de buurt van het Stadspark en hoor jaarlijks de klanken aan komen waaien. Nooit erg gevonden.

Geluidsoverlast is een relatief begrip. Fuze is één keer in het jaar. De kerkklokken vallen me iedere zondagochtend lastig. En wanneer je door tinnitus toch al de hele dag piepen en ruisen hoort, lig je al helemaal niet wakker van een beetje muziek.

Ooit woonde ik dicht bij het Goffertpark. Vanaf mijn Nijmeegse balkon hoorde ik de Rolling Stones en Pink Floyd optreden. Zou dat ook in Veenendaal kunnen? Lang geleden speelde The Cure in het Veenendaalse Stadspark.

Die band live kunnen horen in mijn huis, dat zou wel mooi zijn. Maar dan mag de muziek wel een standje harder dan afgelopen weekend op Fuze. Geen noot gehoord. Een muziekfestival zonder geluidsoverlast, op de een of andere manier klinkt me dat heel erg Veenendaals in de oren. Dat kan harder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei