Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Frans Paalman

Wedstrijd om schoolpleinen Veenendaal groener te maken

VEENENDAAL - De schoolpleinen van Veenendaal moeten groener worden. En om dat voor elkaar te krijgen, gaat Veenendaal voor volgend jaar een wedstrijd uitschrijven voor de Veenendaalse basisscholen. 

Het is een plan van de SGP dat deze week in de gemeenteraad is aangenomen. Een groener schoolplein is beter voor het welbevinden van de kinderen. Het brengt bovendien de natuur dichter bij de kinderen en de kinderen dichter bij de natuur. 

Wedstrijd voor alle scholen

Dat moet dan gebeuren met een wedstrijd volgend jaar die samen met alle Veenendaalse basisscholen wordt gehouden. Geld voor het plan heeft de gemeenteraad gevonden in een subsidiepotje voor het afkoppelen en vergroenen van percelen. Dat potje wordt namelijk nog te weinig gebruikt en zo’n wedstrijd kan ertoe leiden dat er meer gebruik van wordt gemaakt.

Quote

Het is een sympathiek plan, maar laat het vanuit de scholen zelf komen.

Wethouder Engbert Stroobosscher

Wethouder Engbert Stroobosscher heeft wel wat bedenkingen bij het plan. ,,Het is een sympathiek plan, maar laat het vanuit de scholen zelf komen. Want anders komt er wel veel op de scholen af.” Hij vindt het verstandiger om scholen er zelf mee te laten komen. Stroobosscher meldt dat er in dat geldpotje omgerekend 2.000 euro per school beschikbaar is. Eén school zou al de gemeente benaderd hebben voor geld om het schoolplein te vergroenen.

Ede al langer bezig met groene schoolpleinen

In buurgemeente Ede is het vergroenen van schoolpleinen al langer een item. Basisscholen in de gemeente Ede kunnen voor het ‘vergroenen’ van hun schoolplein subsidie aanvragen. In Gelderland is er - in tegenstelling tot de provincie Utrecht - een provinciale subsidie beschikbaar voor het vergroenen van schoolpleinen.

Wat de gemeente Ede betreft is een schoolplein met gras, veel bloemen en bomen leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen. Bovendien geeft het verkoeling bij warm weer en bij hevige regen kan het water goed weglopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei