Volledig scherm
Wethouders Dylan Lochtenberg en Marco Verloop en Yvonne Pas van Tikkie Toegankelijk (van links naar rechts) verkennen per rolstoel het Veenendaalse centrum. © Herman Stöver

Wethouders testen zelf hoe rolstoelvriendelijk Veenendaal is

VEENENDAAL - Hoe voelt het om in een rolstoel door het Veenendaalse centrum te gaan? En welke obstakels kom je dan tegen? Om dat uit te leggen, liet Tikkie Toegankelijk dinsdag de wethouders en de burgemeester een 'proefrit' maken.

Op die manier wilde het burgerinitiatief van Yvonne Pas, Sarie van de Hoef en Erik Akkermans aandacht vragen voor zaken waar rolstoelgebruikers mee te maken hebben. 'Tikkie' wil met kleine maatregelen het centrum van Veenendaal een stuk toegankelijker maken voor mensen in een rolstoel. ,,Want kleine dingen kunnen al een groot verschil maken'', zegt Yvonne Pas, die zelf MS heeft. 

Gratis rolstoel in centrum

Een van de eerste resultaten boekten ze al eind maart. Pas: ,,Er staan nu twee rolstoelen in de Cultuurfabriek die bezoekers gratis kunnen gebruiken.'' Gisteren ging ze met enkele wethouders en de burgemeester in een rolstoel door het centrum zodat zij zelf konden ervaren hoe dat is. Op die manier konden de leden van B en W zelf ervaren waar de knelpunten zitten voor rolstoelgebruikers. Yvonne Pas die zelf ook mee ging: ,,We zijn erg blij dat de wethouders hier aan mee wilden werken en aandacht hebben voor problemen waar we in Veenendaal mee te maken hebben.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei