Volledig scherm
Het stadsstrand van Veenendaal in 2015. © Raphaël Drent

Zitbanken en prullenbakken niet terug naar het stadsstrand

VEENENDAAL - Het stadsstrand van Veenendaal mist momenteel voldoende prullenbakken en zitbankjes. Dat vindt althans raadslid Nelleke Roelofsen van ProVeenendaal. Wethouder Engbert Stroobosscher laat weten dat die prullenbakken en bankjes niet terugkomen.

Een aantal gemeentelijke zitbanken en afvalbakken zijn dit jaar verwijderd vanwege diverse activiteiten op het stadsstrand. Zo zou er deze winter ook een kunstijsbaan komen te liggen, maar die is vanwege bouwplannen op het stadsstrand verplaatst naar de Duivenweide.

ProVeenendaal zou graag zien dat ook in de winter mensen er kunnen zitten en hun afval kwijt kunnen en wil graag de zitbanken en prullenbakken terug. Maar volgens Stroobosscher is dat gezien de kosten van terugplaatsing niet verstandig.

Speeltoestellen blijven staan

Stroobosscher had ook goed nieuws voor ProVeenendaal. De partij vreesde dat ook de speeltoestellen weggehaald zouden worden. Maar dat gebeurt alleen wanneer de bouwwerkzaamheden op het stadsstrand ook daadwerkelijk beginnen. De planning is nu voorjaar 2020. ,,Daarom blijven de speeltoestellen voorlopig gewoon staan.” Mocht de bouw dan verder vertraagd zijn dan wil de wethouder wel kijken of de zitbanken en prullenbakken alsnog terug kunnen.

De Vallei