Zondagochtend, ‘brommers kiek’n’ bij de Mac in Veenendaal

VIDEOVEENENDAAL - In vroeger jaren was het voldoende als iemand op het motorforum meedeelde dat hij ‘zondag een hamburger ging eten in Veenendaal’. Dat was voor honderden motorrijders het signaal op te stappen en naar de McDonald's aan de A12 komen. Tegenwoordig is daar een hoop meer voor nodig.

Organisatoren Suraj Ramdhiansing en Manga Huisman en veertien vrijwilligers zijn een tijd druk geweest om de Wie Rijdt Mega Meeting in goede banen te leiden.

Verkeersregelaars, EHBO, een evacuatieplan; een heel draaiboek was nodig om de gemeente Veenendaal en de politie er van te overtuigen dat ze alles onder controle hadden.

‘Hamburgertje met gelijkgestemden’

Volledig scherm
De Wie Rijdt Motor Meeting in Veenendaal. © Harold Schuil/DG

Maar het is het waard geweest, op deze stralende zondagochtend staan honderden motoren op de parkeerplaats van de Veenendaalse McDonald’s.

,,Het is zien en gezien worden’’, zegt Manga Huisman. ,,Je hebt hier allerlei soorten motoren en motorrijders. Je bent onder gelijkgestemden. Je eet een hamburgertje, drinkt een kop koffie, loopt een rondje. Een beetje brommers kiek’n is het.’’

In het verleden ontaarde dat nog wel eens in een stuntshow met wheelies en bleven de rubberstrepen van de burn-outs als stille getuige op het wegdek achter. Zo nu een dan draait iemand z’n gas open en jaagt de motor in de begrenzer, maar het merendeel gedraagt zich voorbeeldig. 

Dat moet ook wel, wil er een kans bestaan om volgend jaar weer een bijeenkomst te houden. Suraj Ramdhiansing: ,,We hebben het draaiboek nu klaar liggen. Als het goed gaat, is het de volgende keer gemakkelijker om het te organiseren.’’

Volledig scherm
De Wie Rijdt Motor Meeting in Veenendaal. © Harold Schuil/DG
Volledig scherm
De Wie Rijdt Motor Meeting in Veenendaal. © Harold Schuil/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei