Volledig scherm
Banieren op de woonboulevard aan de Groeneveldselaan in Veenendaal. foto Cord Otting

Zorgen om uitbreidingskansen meubelboulevard

VEENENDAAL - De meubelboulevard in Veenendaal mag niet het slachtoffer worden van een nieuw PDV- en GDV-beleid in Food Valleyverband.

Met die boodschap mag burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal de gesprekken ingaan. PDV staat voor perifere detailhandel en GDV voor grootschalige detailhandel. De acht gemeenten in Food Valley, waaronder Veenendaal, willen daar nieuwe regels over afspreken. Daar staat onder andere in dat de gemeenten in gaan zetten om nieuwe bouwmarkten of tuincentra alleen toe te staan als elders in de regio vierkante meters van die winkelruimte verdwijnen.

Slooppanden
In Veenendaal vreest de gemeenteraad echter dat dat ten koste gaat van de groeimogelijkheden van de meubelboulevard aan de Groeneveldselaan. Aan de oostkant zitten meerdere vestigingen, aan de westkant van de straat staan nu nog leegstaande slooppanden waar de meubelboulevard uit zou kunnen breiden.

Hornbach
„Het is niet bepaald een visitekaartje”, aldus VVD-fractievoorzitter Dylan Lochtenberg. Maar hij is wel de mede-indiener van een aangenomen motie om te zorgen dat dat terrein in beeld blijft. De vrees bestaat dat uitbreiden hier straks niet meer kan. Er mag in de Food Valley nieuwe winkelruimte bijkomen, maar dan moeten er op andere plekken weer vierkante meters weggehaald worden. Zo is Ede bezig om naar een groot filiaal van Hornbach te hengelen, wat consequenties kan hebben voor Veenendaal.

Initiatieven
De raad heeft daarom burgemeester Wouter Kolff de opdracht meegegeven om de westkant van de Groeneveldselaan buiten die gesprekken te houden. De ondernemer moet dan echter wel snel met goede plannen komen. „Het wordt na zes jaar ook wel een keer tijd dat de ondernemer passende initiatieven ontplooit”, aldus Lochtenberg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei