Musicals & Theater

Nieuws met betrekking tot musicals en theater.

Korte Reportage

Korte reportages over musicals en theater.
2:24

Zo werkt het eerste onderdompeltheater van Nederland

Noem het belevingstheater. Of onderdompelingstheater. Overgewaaid uit Amerika. Met uiteenlopende personages die allemaal hun eigen sores hebben. En waarbij het van de bezoekers afhangt of ze daar een beetje uitkomen.

2:02

Muziek uit musical Aida na precies 20 jaar weer gezongen

De originele cast van Aida komt weer bij elkaar voor een jubileumconcert. 21 oktober 2021 is het precies 20 jaar geleden dat de musical Aida zijn wereldpremière beleefde. Daarom treedt de originele cast op die dag op in Tivoli Vredenburg.

1:48

'Hij Gelooft in Mij' terug in theaters in jubileumjaar Hazes

In 2021 is het 70 jaar geleden dat André Hazes werd geboren. En ter ere hiervan brengt Stage Entertainment de André Hazes musical ‘Hij Gelooft in Mij’ terug in de Nederlandse theaters.

2:12

Ook corona krijgt musical Soldaat van Oranje niet stuk

De voorstelling loopt al sinds oktober 2010 en na een jaar afwezigheid door corona gaat Soldaat van Oranje gewoon weer van start. Acteurs Alex van Bergen en Alexander Schuitema kunnen niet wachten. De musical gaat weer van start met een aantal nieuwe acteurs. Cathalijne de Sonnaville debuteert als Charlotte, Julia Lammerts als Ada en Beau Schneider in de rol van Fred.

2:10

Titanic de musical: 'Hopen dat je favoriet het overleeft'

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musicalhit terug naar Nederland.

2:48

Repetities begonnen voor de cast van The Sound of Music

Eind juni 2021 is de musicalklassieker 'The Sound of Music' in een nieuwe, energieke en eigentijdse versie te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws over musicals en theater.
1:58

Waarom Martijn Fischer weer in de huid van Hazes kruipt

Vanaf januari 2022 is Martijn Fischer opnieuw te zien als André Hazes. Stage Entertainment brengt de populaire musical over het leven van de legendarische volksheld André Hazes opnieuw op de planken.

2:41

Bekijk hier 'De Wereld Wacht' uit Disney's Aladdin

Bekijk hier de videoclip van 'De Wereld Wacht' uit de nieuwe musical van Stage Entertainment 'Disney's Aladdin'.

4:42

Eerste virtuele Bibberbar voor mensen met angst

Vanavond wordt er in ons land de eerste virtuele bibberbar geopend. Mensen die last hebben van angst- en paniekaanvallen kunnen er terecht voor steun en een luisterend oor. Het initiatief komt van de Angst Dwang Fobie stichting.

3:45

Geld voor cultuur gaat vooral naar de Randstad

Geen enkel muziek- of theatergezelschap in Oost-Nederland krijgt de komende jaren subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Van alle 202 subsidie-aanvragen die door gezelschappen uit heel Nederland werden gedaan, zijn er 78 gehonoreerd. Bijna al het geld gaat naar de Randstad.

2:55

Anastasia wint AD Publieksprijs bij Musical Awards Gala

In de Rai in Amsterdam werden woensdagavond voor de Musical Awards uitgereikt. Verslaggever Jelle Akerboom peilt de reacties op de rode loper. Anastasia won de AD Publieksprijs. Beste grote musical was volgens de vakjury Lazarus. Ook de musical Fun Home won een aantal prijzen.

2:14

Dit zijn de genomineerden voor de Musical Awards 2020

Met elk tien nominaties zijn Kinky Boots en Anastasia de grote kanshebbers bij de Musical Awards die 22 januari worden uitgereikt. Ook Lazarus, de zwanenzang van David Bowie, maakt voor beste regie, hoofdrolspelers en musical kans op een onderscheiding.

Premieres

Kijk mee op de rode loper van de premières!
2:17

Kijkje achter de schermen bij Soldaat van Oranje

Een kijkje achter de schermen bij Soldaat van Oranje