Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
11:49
Geselecteerd Speelt nu af

Hugo Borst over voetbalweekend

In de eerste speelronde na de winterstop heeft Ajax maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie. Zonder te imponeren wonnen de Amsterdammers met 2-1 van Sparta Rotterdam.

NIEUW
02:15
Geselecteerd Speelt nu af

Uitreiking BID Positivity Award op Blue Monday

Op deze Blue Monday is er ook nog goed nieuws. Vanavond wordt aan de meest positieve BN’er de ‘BID Positivity Award’ uitgereikt.

NIEUW
03:21
Geselecteerd Speelt nu af

Grote luchtmachtoefening op Vlieland

Het anders zo rustige Vlieland gaat een explosieve week tegemoet. F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende dagen op het Waddeneiland met het afwerpen van bommen mét explosieve lading.

NIEUW
09:41
Geselecteerd Speelt nu af

Mindgym om Blue Monday te 'overleven'

Volgens Wouter de Jong, schrijver van de succesvolle Mindgym-reeks, is Blue Monday goed te 'overleven'. Met een paar handige tips komen we de ‘deprimerendste dag van het jaar’ wel door.

NIEUW
04:05
Geselecteerd Speelt nu af

Charlotte voert actie tegen wachttijd GGZ

De 26-jarige Charlotte Bouwman heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar op de juiste behandeling. Uit pure wanhoop start zij vandaag, op Blue Monday, met een protestactie voor het Ministerie van Volksgezondheid.

NIEUW
04:21
Geselecteerd Speelt nu af

TV-actie voor bedreigde dieren bosbranden Australië

Presentator Klaas van Kruistum roept kinderen en scholen op deze week geld in te zamelen voor de noodlijdende dieren in Australië. Dit kan door mee te doen aan de actie SOS Koala van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds. De actie beleeft zaterdag een climax met een tv-actie voor de dieren uit het door bosbranden geteisterde land.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
31:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 2)

Het anders zo rustige Vlieland gaat een explosieve week tegemoet. F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende dagen op het Waddeneiland met het afwerpen van bommen MET explosieve lading. De 26-jarige Charlotte Bouwman heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar op de juiste behandeling. Uit pure wanhoop start zij vandaag, op Blue Monday, met een protestactie voor het Ministerie van Volksgezondheid. Volgens Wouter de Jong, schrijver van de succesvolle Mindgym-reeks, is blue monday goed te “overleven”. Met een paar handige tips komen we de ‘depressiefste dag van het jaar’ wel door. Op deze Blue Monday is er ook nog goed nieuws. Vanavond wordt aan de meest positieve BN’er de ‘BID Positivity Award’ uitgereikt. In de eerste speelronde na de winterstop heeft Ajax maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie. Zonder te imponeren wonnen de Amsterdammers met 2-1 van Sparta Rotterdam.

NIEUW
17:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 1)

Senioren storten zich massaal op sociale media. In 2014 was slechts 40 procent van deze groep actief op Whatsapp of Instagram, in 2019 was dat volgens het CBS al 76 procent. Vooral in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar is de stijging enorm. Presentator Klaas van Kruistum roept kinderen en scholen op deze week geld in te zamelen voor de noodlijdende dieren in Australië. Dit kan door mee te doen aan de actie SOS Koala van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds. De actie beleeft zaterdag een climax met een tv-actie voor de dieren uit het door bosbranden geteisterde land. Twee op de drie mensen die kanker krijgen, leeft vijf jaar na de diagnose nog. Dertig jaar geleden was dat slechts 42 procent, nu dus 66 procent. De ziekte wordt vaak eerder ontdekt en dankzij nieuwe behandelingen ook beter bestreden.

NIEUW
17:35
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 1)

VVD-staatssecretaris Tamara van Ark wil dat chemische bedrijven blaas- en drugstesten instellen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen. We spreken politiek verslaggever Laurens Kok hierover. Anonieme Overeters Nederland, een hulpgroep voor mensen die last hebben van een eetbuienstoornis, bestaat morgen 60 jaar. Ondanks het lange bestaan van de groep, is de stoornis pas sinds 2013 erkend als officiële eetstoornis. We bellen met een lid van de Anonieme Overeters en praten erover met Alexandra Dingemans, onderzoeker eetbuienstoornis GGZ, die bij ons in de studio is. Is Durdana de Bruijn gedood door haar man op hun zeilboot voor de Colombiaanse kust of toch bij een overval door piraten? Vandaag beslist de rechter of het OM meer tijd krijgt de zaak uit te zoeken. Verslaggever Paolo Laconi geeft ons de laatste update. Prinses Margriet brengt vandaag een werkbezoek aan het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. De prinses ontmoet hier de 32 sporters van het Nederlandse team dat meedoet aan de Invictus Games. Dat is het jaarlijkse internationale sportevenement dat bedoeld is voor fysiek of mentaal gewonde militairen. Initiatiefnemer van de games is de Britse prins Harry.

NIEUW
12:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 2)

De politie brengt vandaag opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. We bellen met Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases. In Zandvoort kunnen ze niet wachten tot het mei is, want dan strijkt het Formule 1 circus neer in de Noord-Hollandse badplaats. Verslaggever Jelle Akerboom is in Zandvoort om te kijken hoe het circuit erbij ligt na de verbouwing. Zoals iedere week is Angela de Jong weer bij ons om de televisie-week door te nemen.

NIEUW
18:49
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: donderdag 16 januari (show 2)

Ministers uit vijf landen die burgers verloren bij de vliegramp in Iran, komen vandaag bijeen in Londen voor topoverleg. Er staat echter nog meer te gebeuren in Londen vandaag. Prins Harry houdt vanmiddag op Buckingham Palace de loting voor de traditionele Rugby League. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid luidt vandaag de noodklok. Uit hun onderzoek blijkt dat de werkdruk voor veel mensen steeds hoger wordt. Hierdoor liggen oververmoeidheid en een burn-out sneller op de loer, en dat geldt voor alle beroepsgroepen. Het is de allereerste volledig Nederlandse Netflix Original en vanaf morgen in 190 landen te bekijken: de psychologische horror-serie, Ares.

NIEUW
16:05
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: donderdag 16 januari (show 1)

De gegarandeerde parkeerplaats bij nieuwbouw-woningen verdwijnt. Nu de woningnood groeit, stellen steeds meer steden hun parkeernormen naar beneden bij. De trend is onvermijdelijk, zeggen deskundigen, maar ze waarschuwen ook. Het is volle bak bij het Leger des Heils in grote steden; er zijn veel daklozen en te weinig opvangplekken. Er lijkt vooral een toename in economische daklozen te zijn; bijvoorbeeld moeders met een baan en kinderen, die maar geen geschikte woonplek kunnen vinden. Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? Wie daarvoor ideeën op wil doen kan weer terecht op de vakantiebeurs in Utrecht en die wordt dit jaar voor de 50e keer gehouden.