Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
01:24
Geselecteerd Speelt nu af

'James Bond drinkt zijn Martini's verkeerd'

Tess Posthumus is in de studio en vertelt waarom zij een kleine obsessie heeft met de cocktail van James Bond.

NIEUW
02:48
Geselecteerd Speelt nu af

's Werelds beste bartender maakt cocktail in de studio

Tess Posthumus staat nationaal en internationaal gezien aan de top als maker van cocktails. In 2018 wordt zij zelfs uitgeroepen tot de beste vrouwelijke bartender ter wereld en vliegt dan ook de hele wereld over om de lekkerste drankjes te maken.

NIEUW
01:24
Geselecteerd Speelt nu af

'België is al gewend aan de wedstrijden op zondagavond'

Het is wel zo dat in andere landen avondwedstrijden op de zondag de gewoonste zaak van de wereld is. In België spelen ze zelfs door van vrijdagavond tot zondagavond. Frank Eeckhout is voorzitter van de supportersclub voor het Belgische R.S.C Anderlecht.

NIEUW
01:58
Geselecteerd Speelt nu af

Ophef over eredivisiewedstrijden om 20:00 uur

Voor de tweede keer op rij sloot PSV pas om acht uur ‘s avonds een speelronde van de Eredivisie af. Dit tijdslot op de zondagavond is nieuw dit seizoen, maar de fans zijn hier alles behalve blij mee!

NIEUW
03:05
Geselecteerd Speelt nu af

Rechtszaak zes terreurverdachten gaat verder

Met kalasjnikovs en bomvesten zo veel mogelijk slachtoffers maken bij een evenement in Nederland. Volgens het OM hadden zes terreurverdachten hier vergevorderde plannen voor. Vandaag gaat de rechtszaak tegen hen verder. Verslaggever Cyril Rosman volgt de zaak al van het begin.

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

'Natte' gymlessen om zwemdoden te voorkomen

Het aantal zwemdoden neemt de afgelopen jaren schrikbarend toe. De gemiddelde Nederlander heeft wel zijn zwemdiploma gehaald, maar het zwemmen in open water is aanzienlijk gevaarlijker en anders dan zwemmen in een zwembad. De SP wil nu, gesteund door de reddingsbrigade en de Nationale Raad Zwemveiligheid landelijk ‘natte’ gymlessen invoeren. Aan de telefoon Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
18:49
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 19 augustus

Het had een van de grootste aanslagen ooit in Nederland moeten zijn, maar in september werd die op het laatste moment voorkomen en werden hier zes verdachten voor opgepakt. Vandaag gaat de rechtszaak tegen hen verder. Verslaggever Cyril Rosman was er om ons te vertellen hoe de zaak ervoor staat. Gisteravond speelde PSV voor de tweede keer op rij een Eredivisiewedstrijd op zondagavond om acht uur. Hier zijn voetbalsupporters echter duidelijk niet blij mee. Voorzitter van het Supporterscollectief Nederland, Matthijs Keuning, legt uit waarom. Tess Posthumus, ook wel bekend als beste vrouwelijke bartender ter wereld, maakt live in de studio cocktails.

NIEUW
27:52
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 16 augustus

Dit is de volledige aflevering van de Ochtend Show to go van vrijdag 16 augustus

NIEUW
25:23
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 15 augustus

Dit is de volledige aflevering van De Ochtend Show to go van donderdag 15 augustus.

NIEUW
17:27
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 14 augustus

Door een nieuw wetsvoorstel in de zorg moet zelfs een verpleegkundige met 36 jaar ervaring terug naar de schoolbanken. Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg en Welzijn, komt op voor de belangen van deze verpleegkundigen. Ook in de studio de Rotterdamse strafrechtjuriste Merel Pontier. Zij verhuist deze week naar Texas om daar te strijden voor de ter dood veroordeelde Clinton Young. De Amerikaan wacht, mogelijk onschuldig, al 16 jaar in eenzame opsluiting zijn executie af. En een boek ‘dat antwoordt geeft op al jouw kutvragen’. Social mediaplatform Rumag heeft zijn beste quotes gebundeld. En presentator René Watzema gaat ook nog eens het theater in.

NIEUW
18:41
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 13 augustus

Extreem weer, het komt steeds vaker voor en veroorzaakt ook steeds meer schade. Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, verwacht dat daardoor ook de premie van onze verzekeringen zal stijgen. Jurgen Schoenmakers, Manager circulair bouwen bij Dura Vermeer, vindt dat we door dat extremere weer ook anders moeten gaan bouwen. Vooral bij nieuwbouwhuizen kunnen projectontwikkelaars een hoop maatregelen nemen zodat die beter bestand zijn tijdens storm- en regenbuien. En Wesley Sneijder heeft een punt achter zijn imposante voetbalcarrière gezet. Oranjewatcher Maarten Wijffels was bij zowel zijn eerste als bij zijn 134e optreden in Oranje en met hem blikken we terug op zijn loopbaan.

NIEUW
19:18
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 12 augustus

Exotische dieren en planten zijn een steeds groter probleem in Nederland. De Aziatische tijgermug, de reuzenberenklauw en de buxusmot zijn aan een opmars begonnen die bijna niet meer te stoppen is. We spreken erover met Wilfred Reinhold van het Platform Stop Invasieve Exoten. Vliegangst komt bij jongeren steeds vaker voor. Ze durven het vliegtuig niet in omdat ze te veel filmpjes hebben gezien van vliegrampen. Psycholoog Teije Koopmans van vliegangstinstituut Stichting VALK probeert deze jongeren van hun angsten af te helpen. Van de traditionele top-3 heeft Feyenoord als enige wéér punten laten liggen. De Rotterdammers kwamen in en tegen Heerenveen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ajax en PSV wissen wel te winnen. We nemen het Eredivisieweekend door met voetbalverslaggever Freek Jansen.