Korte reportage

NIEUW
02:11
Geselecteerd Speelt nu af

Hond Buddy bijt en verjaagt overvallers van baasje Silvia

De Gorcumse Silvia Groenenbergh (60) werd deze week aan het begin van de avond overvallen door twee jongens. Hond Buddy wierp zich op als de held van de avond, toen hij de overvallers wist te verjagen. De schrik zit er bij zowel hond als baasje goed in.

NIEUW
16:28
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwjaarstoespraak Hardinxveld-Giessendam

Nieuwjaarstoespraak Hardinxveld-Giessendam 2020

NIEUW
02:08
Geselecteerd Speelt nu af

Joris Linssen komt naar Joris Kerstboom in Leerdam

Joris’ Kerstboom staat vanaf 14 december in het centrum van Leerdam. Vanaf dat moment kunnen er weer kerstwensen en -boodschappen worden opgehangen. De Leerdamse kerstboom is populair in de stad. Afgelopen jaar hing de boom in de binnenstad van Leerdam na één weekend al propvol ontroerende schrijfsels.

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Kerstversiering in Leerdam brandt weer na vandalisme

Mike en John zijn één van de bewoners van de Meent in Leerdam. In de wintermaanden creeëren zij samen met de andere straatbewoners een spektakel van kerstverlichting, waar de straat ook al langer om bekend staat. Vorig jaar ging het echter mis, een deel van de verlichting werd opgeblazen met vuurwerk. De heren nemen daarom samen met de straat dit jaar extra voorzorgsmaatregelen.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Joris zamelt flessen in voor nieuwe carnavalskleding

Joris (8 jaar) verzamelt statiegeldflessen om nieuwe kleren te kopen voor de jeugdraad van zijn carnavalsgroep, nadat deze kleding verloren ging in een brand bij de wasserij.

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

Weer reuring in de pauze dankzij mobieltjesverbod school

Even snapchatten of je Insta checken zit er voor scholieren van De Joost in Leerdam niet meer in. Er geldt een algeheel mobieltjesverbod.

Verhaal van de dag

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Paul Luzineau is de mooiste man van Nederland

Paul Luzineau uit Gorinchem werd in april van 2019 uitgeroepen tot mooiste man van Nederland en vertrekt in februari naar de Filipijnen voor de Mister World-verkiezing.

NIEUW
03:23
Geselecteerd Speelt nu af

Van radioman tot burgemeester: droom Sjors Fröhlich komt uit

Voormalig radiomaker Sjors Fröhlich is afgelopen week geïnstalleerd als burgemeester van Vijfheerenlanden. Zaterdag 16 november was meteen zijn eerste 'grote' evenement als burgemeester: de intocht van Sinterklaas in Leerdam.

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Gerrit heeft 300 meter spoor door zijn huis liggen

De Gorcumse Gerrit den Besten werkt al ruim twintig jaar aan zijn modelspoorbaan op de zolder van zijn rijtjeshuis.

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Jan en Jans zijn een attractie in hun Dafje

Jan (79) en Jans (81) Lakerveld uit Tienhoven aan de Lek hebben een oud dafje waarmee ze de hele regio doorscheuren. Ze zijn een bekende attractie in het gebied. De auto betekent alles voor de fitte senioren.

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

Jo-enny werd geboren als jongen, maar trouwt als vrouw

Jo-enny Simonis (48) is getrouwd met haar man Ad. Ze werd geboren als jongen, maar besloot liever als vrouw door het leven te gaan. ,,Nu heb ik een man, twee stiefkinderen en ben ik een vrouw. Het is het gezinsleven zoals het hoort te zijn.''

NIEUW
03:12
Geselecteerd Speelt nu af

Luuk (8) leert lopen door een loopmachine

De 8-jarige Luuk uit Schelluinen heeft een zeer zeldzaam syndroom (CTNNB1) en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. Dankzij een loopmachine kan hij nu toch lopen. Om deze aan te schaffen, hebben zijn ouders een stichting en een crowdfundactie opgezet.

Snel nieuws

NIEUW
00:50
Geselecteerd Speelt nu af

Buitenspelende kinderen in Moerkappele moeten stil zijn

De overlast van buitenspelende kinderen moet in Moerkapelle worden tegengegaan door het verbieden van luidruchtig gedrag. Een buurtinitiatief waar niet iedereen het mee eens is.

NIEUW
00:36
Geselecteerd Speelt nu af

Boeren in Vuren zetten land onder water tegen muizenplaag

Boeren in Vuren zetten hun land onder water tegen een een enorme muizenplaag. De dieren vreten hun land kaal, zeggen ze. En dus liggen de weilanden vol muizenlijkjes.

NIEUW
00:58
Geselecteerd Speelt nu af

Verhitte Merwedebrug op A27 moet worden gekoeld met water

Ook vandaag moeten automobilisten rekening houden met vertraging op de A27 in verband met problemen met de Merwedebrug bij Gorinchem. Vanwege de hitte moet deze gekoeld worden. De ANWB roept weggebruikers op om de brug volledig te mijden.

NIEUW
00:41
Geselecteerd Speelt nu af

Herbegrafenis van skeletten in Meerkerk

In Meerkerk zijn dinsdagochtend de eeuwenoude menselijke resten begraven die ooit, vóór 1800, bij of in de kerk zijn begraven. De beenderen werden gevonden bij de graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw.

NIEUW
00:41
Geselecteerd Speelt nu af

Gorcumse Georgios op het podium met hiphop-legende KRS-One

-

NIEUW
00:15
Geselecteerd Speelt nu af

Plantenbak Hank in brand gestoken

Een van de plantenbakken die de gemeente Altena onlangs in de Kerkstraat in Hank neerzette, is woensdagavond door onbekenden in brand gezet. Dat is vermoedelijk gebeurd uit protest tegen de bakken, die door veel bewoners als onwenselijk worden beschouwd. Met name bewonersgroep Het Belang van de Hang en Progressief Altena hebben bezwaren. Ze zouden levensgevaarlijk zijn.