Nieuws

0:33

Gigantische hagelstenen slopen auto's in Noord-Italië

In Noord-Italië zijn maandag gigantische hagelstenen uit de lucht komen vallen. Honderden autoruiten sneuvelden op een snelweg tussen Milaan en Napels.

3:03

TU Delft-student Sieb: Waterstof is een kans voor Nederland

In Theo's Waterstofspelen gaat Theo Bos vanuit Tokio in gesprek met experts die hem meenemen in de wereld van waterstof. Deze keer spreekt hij Sieb Rodenburg, hij is onderdeel van het Eco-Runner team in Delft.

0:36

Macron bezoekt bouwplaats van tsunami-opvang op Manihi

De Franse president Emmanuel Macron vervolgde dinsdag zijn rondreis door Frans-Polynesië. Hij was op het eiland Manihi om de plaats te bezoeken waar een tsunamischuilplaats wordt gebouwd.

4:32

Comité start eerste publieke verhoren bestorming Capitool

Het waren bizarre beelden die de hele wereld over gingen begin dit jaar. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump aanhangers in het centrum van Washington, eindigde in complete chaos. Het speciale comité dat is samengesteld om de bestorming van het Capitool in Washington te onderzoeken, begint vandaag met de eerste verhoren.

4:24

15 meter lange walvis aangetroffen in sluis Terneuzen

In de sluizen van Terneuzen is vanochtend een overleden walvis aangetroffen. De gewone vinvis lag op de boeg van een schip dat onderweg was naar de haven van de Zeeuwse gemeente. Naturalis en Universiteit Utrecht gaan onderzoek doen naar de doodsoorzaak van het dier.

3:41

Meisje (14) mishandeld na opmerkingen over haar geslacht

en minderjarig meisje is maandagmiddag door een groep van vier à vijf jongens mishandeld in een speeltuin in Amstelveen na opmerkingen over haar geslacht. Het slachtoffer, Frédérique, liep een kaakfractuur en gebroken neus en tanden op. Ze bracht de nacht door in het ziekenhuis.

4:05

Autobranche blijkt witwasmachine voor criminelen

Een autobedrijf in het Brabantse Mariahout wordt verdacht van het jarenlang aannemen van crimineel cashgeld. Ondanks dat het autobedrijf onder de loep lag bij de FIOD, bleven de gigantische bedragen binnenstromen.

3:31

Recordaantal gesprekken luisterlijn in 2020

De Luisterlijn heeft in het coronajaar 2020 een recordaantal gesprekken gevoerd, zo blijkt uit de jaarcijfers. Tijdens de eerste periode van de pandemie nam het aantal oproepen met 20 procent toe.

0:35

Dode bij explosie op chemiepark in Duitse Leverkusen

Bij chemiebedrijf Bayer in Leverkusen heeft een explosie plaatsgevonden. Een grote, zwarte wolk verspreidt zich nu over de omgeving.

4:45

Kardinaal voor de rechter na miljoenendiefstal Vaticaan

In het Vaticaan staat vandaag een kardinaal voor de rechter. Hij wordt met nog negen anderen verdacht van het plunderen van 450 miljoen euro. Een van de slachtoffers is de Paus, die miljoenen euro’s van zijn privérekening zag verdwijnen.

3:47

De 'Balie-jihadist' hoort strafeis voor moord op 17 Syriërs

Het Openbaar Ministerie komt vandaag met een strafeis tegen jihadist Aziz A. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op zeventien Syriërs in 2012.

4:14

Grimmige sfeer in Tunesië: democratie aan dun draadje

Het parlement staat buitenspel, de premier is weggestuurd en de straatgevechten lopen uit de hand. Het is onrustig in Tunesië en die onrust lijkt met de dag groter te worden.

Meer video's