Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het politieke nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
21:40

Hamer: 'VVD en D66 zullen formatie vlot moeten trekken'

Het is nu aan de VVD en D66 om de formatie vlot te trekken. Dat schrijft informateur Mariëtte Hamer in het eindverslag over haar verkenning. In deze persconferentie geeft zij haar toelichting.

2:05

Informateur Hamer overhandigt eindrapport aan Bergkamp

Informateur Mariëtte Hamer is klaar met haar werkzaamheden. Ze heeft dinsdagmiddag haar eindverslag aan voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer aangeboden.

1:55

Hoekstra: Wat ons betreft liggen er diverse opties op tafel

Bij de uitloop van de formatiegesprekken stelde CDA-leider Wopke Hoekstra open te staan voor een verkenning met vier partijen, maar dat er ook 'wat voor te zeggen' valt wanneer zijn partij de oppositie in gaat.

0:52

Segers: Wij zijn nu ongewenst en niet nodig

Bij de uitloop van de formatiegesprekken stelde Gert-Jan Segers dat zijn partij, de ChristenUnie, 'ongewenst en niet nodig is' voor het formeren van een nieuwe regering.

3:49

Rutte maakt geen beweging in formatie

De positie van de VVD in de formatie is dit weekend geen centimeter opgeschoven. Dat laat partijleider Mark Rutte weten na het gesprek met informateur Mariëtte Hamer.

0:44

Klaver: Zorgelijk dat er niet met ons gesproken wordt

Jesse Klaver van GroenLinks vindt het zorgelijk dat er niet gesproken wordt met zijn partij om tot een mogelijke regering te komen. ,,We zien dat Nederland nog steeds in een crisis zit. Dat je dan zegt: 'Ik wil niet eens praten.' Dat is toch echt politieke armoede", besluit de partijleider van GroenLinks.

Meer video's

Gerelateerde series