Play

Elke dag om 17:00 een nieuwe video

Ontdek de Eredivisie

In ‘Ontdek de Eredivisie’ bezoekt Sjoerd Mossou de voetbalsteden van Nederland. Hij spreekt af met clublegendes en supporters en neemt een kijkje op bijzondere locaties die het dna vormen van de Nederlandse voetbalclubs.

EWA

Diana Kuip en Gregory Sedoc bespreken in EWA de sportzomer. En dan in het bijzonder de onderbelichte sporten. Want er is méér dan De Tour de France en Formule 1.

In 360 seconden

De vlag van de Pride, de NAVO of de Tour de France. In 360 seconden praten we je bij over een nieuwsonderwerp. Dit is een explainer van Play.

En Profiel

In En Profiel zetten we bekende en minder bekende Nederlanders met een bijzonder verhaal voor de camera.

Panenka

Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam praten je bij over voetbal. Wat is er dit weekend gebeurd in de Eredivisie, wat vindt Aad de Mos daarvan en wat doen de sterren op social media?

Echt...

Nijmegen, Callantsoog… niet alle BN’ers komen uit Amsterdam. In Echt… nemen ze je mee naar hun favoriete dorp of stad. Met onder andere Dionne Stax en Steven Brunswijk.

De mensen van

Onze presentatoren gaan op pad met leden van subculturen: onder andere met Extinction Rebellion, de vrijwillige brandweer en jagers.

Brieven met Eus

Boze brieven van lezers: voor kranten is het aan de orde van de dag. Ozcan Akyol vraagt zich af wat deze mensen drijft. Hij gaat bij de schrijvers langs.

De Werkplaats

Professoren van de Universiteit van Nederland leggen je de wetenschappelijke feiten achter het nieuws uit. Over duurzaamheid, Rusland en files.

De verborgen prijs van drugs in Brabant

De verborgen prijs van drugs in Brabant is een driedelig serie van het Brabants Dagblad over drugsproblemen in de provincie. Van toenemende criminaliteit, moorden, dumping in de natuur en overlast: alle problemen worden besproken.

Colleges

Professoren van de Universiteit van Nederland bespreken ingewikkelde wetenschap op een laagdrempelige manier. Van seks tot ruimtevaart: alles komt langs.

Voxpop met Roel Maalderink

Roel Maalderink presenteert Voxpop. Hij gaat met vlijmscherpe vragen de straat op en legt de gemiddelde Nederlander het vuur aan de schenen. Hij schuwt geen enkel onderwerp.

Na 100m Linksaf

Een exclusieve docuserie over Irene Schouten en haar schaatsploeg Zaanlander op weg naar de Olympische Winterspelen in Peking.

Bondig

In Bondig interviewen we bekende Nederlanders. Ze nemen ons mee in hectische bestaan en geven ons inzicht in hun belangrijkste drijfveren. We spraken onder andere met Snelle, Je Broer, Glennis Grace, Fred van Leer en Dotan. Deze serie is gemaakt in 2019-2022.

Transmannen

In de serie 'Transmannen' maken transgenders Jason & Bappie je wegwijs in de wereld van het trans zijn. Ze geven antwoord op vragen van kijkers die ze eigenlijk niet durven te stellen of waarvan ze niet weten hoe ze ze moeten stellen.

Straat Wijs

Quinten Popma wil weten hoe Straatwijs we zijn in Nederland. Gelukkig klapt hij overal met gemak zijn schoollokaaltje uit en voelt hij willekeurige voorbijgangers aan de tand.

Onbeperkt met Nienke

In de nieuwe webserie 'Onbeperkt met Nienke' coacht Nienke Plas vijf jongeren met een beperking die hun eigen comedyshow willen neerzetten. De beperkte jongeren worden klaargestoomd voor de grote eindshow. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar wel met een flinke dosis humor!

De Roze Hel

Een openhartige serie van Leonie ter Braak over alles wat we liever niet willen weten over het ouderschap, met bekende en onbekende ouders.

Het zal mij een zorg zijn

Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen nemen je mee naar Ouderenlandgoed Grootenhout. Hier wonen mensen met dementie. In deze ingrijpende serie zie je wat dementie met iemand doet: de zware en verdrietige kant, maar ook zeker de mooie en luchtige kant.

FIT... Met Arie Boomsma

In deze serie loopt Arie Boomsma mee met wetenschappers, entertainers en topsporters om te zien hoe zij beweging gebruiken om fysieke- én mentale fitheid te realiseren.

Gamen met politici

Roel Maalderink gaat gamen met politici. Want wie heeft ooit gezegd dat een verkiezingsprogramma en Mario Kart niet hand in hand kunnen gaan? Met onder meer Sjoerd Sjoerdsma (D66), Dilan Yeşilgöz (VVD) en Sjoerd Dassen (Volt).

Als ik bondscoach was

In 'Als ik bondscoach was' gaat Diana Kuip langs bij BN'ers die hun ideale opstelling voor het Nederlands elftal op een whiteboard tekenen. Met onder andere Theo Janssen, Peter R. De Vries en Pierre van Hooijdonck.

Sophia Zoekt Verder

Kanker: dan denken mensen al gauw aan kale hoofden en zieke mensen. Maar er gaat meer schuil achter deze ziekte. Sophia van Sorgen weet er alles van. In Sophia zoekt Verder neemt ze je mee in de wereld van kanker.

Zandvoort in 7 bochten

In de videoserie ‘Zandvoort in 7 bochten’ nemen Rob Kamphues en Jan Lammers je mee over het circuit. Door welke bochten gaat Max Verstappen racen als hij het Circuit van Zandvoort bestormt? Je checkt het hier.

Wat Zegt De Wetenschap

Alledaagse zaken zoals de hoge gasprijzen, het weerbericht en de inflatie hebben allemaal een wetenschappelijke verklaring. Professoren van de beste Nederlandse universiteiten leggen je in 'Wat zegt de Wetenschap' uit wat die verklaringen zijn.

Eén Pot Nat

Vooroordelen: we hebben ze allemaal, maar proberen ze niet hardop te zeggen. In Eén Pot Nat legt Arie Boomsma de oordelen aan een panel voor. Dat zorgt voor ongemakkelijke en openhartige gesprekken.

Missie F-16

Missie F16 is een vierdelige serie over de luchtmachtbasis in Jordanië. Vanuit hier vlogen de Nederlandse F16's naar Irak en Syrië voor de strijd tegen IS.

Zoek Het Uit

In 'Zoek Het Uit' duiken de Bucket Boys ofwel Thijs & Joep Nederland in om antwoord te krijgen op de meest uiteenlopende vragen.

Waterlanders

In de nieuwe serie Waterlanders maken Jeannette den Boer en Stefan Coppers een wereldreis om te ervaren hoe klimaatverandering het dagelijks leven elders op aarde nu al ontregelt.

Wat Weet Jij?!

In Wat Weet Jij?! stelt Défano Holwijn willekeurige mensen op straat enkele vragen die heel simpel lijken, maar onder druk toch wat moeilijker kunnen worden.

Conform de Mediawet vallen de video's in deze sectie onder het toezicht van het Commissariaat van de Media