Volledig scherm
Benjamin Herman bij Otis Park. © De Gelderlander

Benjamin Herman in Kronenburgerpark: ‘Dit is gewoon goed. Klaar’

NIJMEGEN - Jazzmuzikant Benjamin Herman gaf vanavond een gastoptreden bij Otis Park in het Kronenburgerpark. Dat deed hij bij de Jazz Republic Sessions, waarbij de Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt enkele malen tijdens de Vierdaagseweek een grote naam uit de jazzwereld uitnodigt.

Quote

Benjamin Herman is een grote naam hoor. Het is altijd even afwachten of iemand de belofte dan ook waarmaakt. Maar dit is gewoon goed. Klaar.

Herman, onder andere bekend van New Cool Collective, trad afgelopen weekend nog tweemaal op op het North Sea Jazz festival. Met de 51-jarige saxofonist heeft Otis Park dus een artiest van allure binnengehaald.

Het optreden, met voornamelijk rustige jazznummers, vindt plaats in redelijk intieme sfeer: geen duizenden mensen, maar ‘slechts’ een honderdtal. De aanwezige liefhebbers staan gemoedelijk naast elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Een enkeling is er bij gaan zitten op een kleedje. Het geroezemoes dat daardoor ontstaat doet de muziek goed: wie zijn ogen sluit waant zich even in een jazzcafé uit het Amerika van de jaren ’30.

De reacties uit het publiek zijn lovend.

,,Ik kom hier voor goede jazz, en dat krijg je dan ook’’, vertelt de 27-jarige Kay Geurts uit Nijmegen. Geurts, zelf ook singer-songwriter, is enthousiast over het optreden. ,,Benjamin Herman is een grote naam hoor. Het is altijd even afwachten of iemand de belofte dan ook waarmaakt. Maar dit is gewoon goed. Klaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.