Volledig scherm
Onderweg naar Op 't Eiland? Beneden kun je je fiets kwijt. © De Gelderlander

Bezoekers Festival Op ’t Eiland blijven voetpad op spoorbrug blokkeren met fiets

NIJMEGEN - Bezoekers aan Festival Op ’t Eiland in Nijmegen blijven het voetpad op de spoorbrug blokkeren met hun fietsen. Ondanks waarschuwingsborden die fietsers attent maken op de fietsenstalling, blijft parkeren in de stalling veel minder in trek dan de fiets zetten op de brug.

Volledig scherm
Op 't Eiland: veel stalling, weinig fietsen. © De Gelderlander

Afgelopen weekend zorgden de fietsen al voor grote overlast. Feestvierders konden daardoor zaterdag niet meer op het voetpad lopen en moesten uitwijken naar het fietspad.

De organisatie van Op ’t Eiland baalt van de vele fietsen. ,,Het is zeker niet ideaal. We hebben dit jaar bewust borden laten plaatsen in de hoop dat mensen naar de stallingen zouden gaan. Want ook andere jaren speelde dit probleem. Helaas kunnen wij het de mensen niet verbieden’’, zegt woordvoerder Lotte Wijfje. ,,Het lijkt of het voor mensen een drempel is om via de trap naar boven en beneden te gaan.’’

Wel heeft ze het idee dat het probleem iets minder groot is dan vorig jaar. ,,Nu er wel een pontje vaart, zien we ook veel bezoekers die daarmee komen. Ook komen sommigen lopend.’’

Verkeerd gestalde fietsen kunnen verwijderd worden, zo is te lezen op de borden. Of dat op de brug al is gebeurd, is niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.