Volledig scherm
Op het spandoek staat "Bruls rot op". © Flip Franssen

'Bruls rot op': Harde kern NEC hangt bij vuurwerk spandoek op Waalbrug

NIJMEGEN - 'Bruls rot op'. Een groot spandoek met die duidelijke boodschap is zondagavond aan de Waalbrug in Nijmegen gehangen vlak voor de vuurwerkshow van de Vierdaagse losbarstte. Het spandoek is een actie van de HKN, de harde-kernsupporters van voetbalclub NEC. 

De HKN is woedend op het besluit van burgemeester Bruls om café Heideroosje een jaar lang te sluiten. Met het spandoek wil de HKN die sluiting tegengaan en een duidelijke boodschap afgeven.

Het doek werd vlak voor de jaarlijkse vuurwerkshow Waal in vlammen opgehangen. Tienduizenden toeschouwers waren zo getuige van het spandoek. 

Actie

Het café moet vanaf 20 juli een jaar dicht van burgemeester Bruls, nadat bij een politie-inval in mei een klant werd betrapt op het dealen van cocaïne. De HKN is op Facebook een actie gestart om het besluit terug te draaien. 'Meten met tig maten, dingen noemen die totaal niet waar zijn enzovoort! Ongelooflijk!', is te lezen op de pagina.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.