Volledig scherm
Frank Boeijen op het Valkhof tijdens de Vierdaagsefeesten in 2015. © Gerard Verschooten

Dankzij O42 ook Vierdaagsefeesten voor alternatieven

HistorieNIJMEGEN - Waar de Vierdaagsefeesten vanaf het prille begin een volksfeest voor de gewone man zijn, vieren studenten en hoger opgeleiden liever hun eigen feestje. Politiek-cultureel centrum O42 speelt hier in de beginjaren handig op in met een eigen programmering in het pand aan de Oranjesingel 42. 

In 1985 gaat 042 voor het eerst naar buiten; op het Valkhof wordt dan Boulevard of Broken Dreams gehouden. Drie jaar later wordt het festival omgedoopt tot Valkhof Affaire, om in 2013 verder te gaan onder de naam Valkhof Festival

Vanaf het begin vormen de diverse podia het toneel voor alternatieve muziekgenres, modeshows en kleinkunst. Toch stonden er op het park ook regelrechte feestacts als Enge Buren, Loco Loco Discoshow, Zingende Fresia’s en De Sjonnies. Die laatste act trok in 1997 zoveel liefhebbers dat het park moest worden afgesloten voor publiek. 

Ook dit jaar wordt weer ieder plekje in en om het Valkhof benut om bezoekers aan het festival op liefst zes podia een gevarieerd programma voor te schotelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.