Mariëtte van Os
Volledig scherm
Mariëtte van Os © Paul Rapp

De snelste vrouw hoeft niet eens te plassen

NIJMEGEN - De snelste vrouw van de Vierdaagse is zonder twijfel Mariëtte van Os uit Den Bosch. Al voor elven is ze binnen, en ze loopt nota bene tien kilometer meer dan ze zou hoeven: 50 kilometer. ,,Voor de tiende keer. Ik had daarvoor al zeven keer de 40 kilometer gedaan, maar de 50 is rustiger.”

Dat ze al eerste vrouw aankomt, ,,vind ik leuk, maar het is niet echt een doel. Ik wil gewoon lekker doorlopen.” Haar tempo: ,,Gemiddeld ruim 7,5 kilometer per uur.  Dat is gewoon mijn tempo, ik kan niet rustiger lopen.” 

Pauze houdt ze niet. ,,Ik loop in eén keer door, hoef niet eens naar het toilet. Terwijl ik onderweg wel gewoon drink en zo hoor.”

Trainen

Veel trainen doet ze niet. ,,Ik loop twee korte tochten, en dat is het wel.” Ze loopt samen met een loper die ze tijdens een eerdere Vierdaagse heeft ontmoet. ,,Heb je wat te kletsen onderweg.” 

Want veel publiek en muziek is er voor de eerste lopers onderweg nog niet. ,,Het parcours is wel al zonder verkeer. Maar je ziet wel vaak dat ze de muziek nog moeten opbouwen. Maar ik vind dat niet erg: ik hou van doorlopen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.