Wandelaars komen op de laatste dag van de Vierdaagse over de Via Gladiola.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars komen op de laatste dag van de Vierdaagse over de Via Gladiola. © ANP

Dit was de Vierdaagse van... Sandra, Pallab, Teddy én vooral de Nijmegenaar

terugblikNIJMEGEN - Zeven dagen feest, vier dagen lopen. Nijmegen had deze week 45.000 lopers en 1,6 miljoen feestvierders te gast. En het was mooi.

Sandra Blom.
Volledig scherm
Sandra Blom. © Eveline Van Elk

Dit was de Vierdaagse van Sandra Blom. De 47-jarige deelneemster aan de wandelmars kreeg een paar jaar terug te horen dat ze, na een zwaar skiongeluk,  nooit meer verder zou kunnen lopen dan een rondje om het huis. Op dag vier stond ze te huilen in Linden. Uitgevallen met de finish in zicht, maar trots. Trots om alle bergen die ze had getrotseerd en die heel wat hoger waren dan de zeven heuvelen op de derde wandeldag. Ze kan weer lopen.

Haar verhaal is het verhaal van heel veel van de 45.000 Vierdaagselopers die allemaal 80 euro betaalden om geheel vrijwillig vier dagen achtereen binnen een bepaalde tijd 30, 40 of zelfs 50 kilometer te lopen. Die zich door een mensenmassa langs de kant gisteren lieten toejuichen omdat ze iets overwonnen hebben, boven zichzelf zijn uitgestegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.